ОСТАННІ НОВИНИ

Президент має виступити в парламенті, вважає Кличко

|

Президент Янукович, як гарант Конституції, повинен виконати свій обов`язок, прийти в парламент і виступити з посланням про стан внутрішньої і зовнішньої політики. А потім почути виступи від фракцій і зробити висновки, – вважає лідер партії “УДАР” Віталій Кличко.

“Однак цього не відбувається, і нас кличуть на кулуарну ритуальну розмову. Ми проти посиденьок для “галочки”, коли в суспільстві накопичилося багато серйозних питань, які влада розв`язати неспроможна, – підкреслив Кличко. – Тому повинна відбутися відверта публічна розмова в стінах парламенту”, – впевнений лідер “УДАРу”.

Кличко підкреслив, що сьогодні необхідно зняти з порядку денного питання, які роз`єднують країну і суспільство. І зосередитися на виконанні всіх передумов для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. А саме: звільнити політв`язнів, зокрема, Юлію Тимошенко. Разом з правозахисними, громадським організаціями втілити докорінну реформу судової і правоохоронної системи. Також лідер “УДАРу” зазначив, що необхідно ухвалити Виборчий кодекс з відкритими списками на виборах усіх рівнів. Повинні восени цього року відбутися вибори мера столиці та Київради, а також вибори в 5 спірних округах. А махінатори і фальсифікатори виборів всіх рівнів мають понести відповідальність, – зазначив Кличко.

“Україна заслуговує того, щоб жити за європейськими стандартами, і всі її громадяни прагнуть цього. І тому, парламент повинен ухвалювати закони, які насправді дадуть можливість боротися з корупцією і вивести економіку з тіні, а не протягувати рішення, потрібні тільки владі. Саме про це і необхідно говорити в парламенті з Президентом. Відверто і публічно”, – підкреслив Віталій Кличко. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *