ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пройде фестиваль «Зашків – земля героїв»

|

14-16 червня у с. Зашків Жовківського району проходитиме молодіжний фестиваль «Зашків – Земля героїв», присвячений річниці від дня народження полковника Армії УНР, першого голови ОУН Євгена Коновальця. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.

Фестиваль, проводиться  у такому форматі уже восьмий  рік поспіль. Характерною  особливістю заходу, є сувора заборона вживання алкогольних напоїв та наркотичних  речовин, паління на території фестивалю.

Фестиваль залучає провідних українських  виконавців національної та патріотичної музики, місцевих фольклорних колективів. Для прикладу, цьогорічним хед-лайнером фестивалю буде культовий український  гурт «Кому Вниз» та інші не менш відомі групи.

Крім  того, у програмі заходу ряд  спортивних змагань: футбол, бойовий  гопак, силові змагання тощо. Спеціально до його початку буде проведено велосипедний пробіг. Понад 150 велосипедистів подолають відстань між Львовом  та Зашковом, акцентуючи увагу на здоровому  способі життя.

Також в програмі фестивалю оригінальні  заходи, спрямовані на підтримку національної позиції та ідентичності, а саме бардівські пісні навколо ватри впродовж цілої ночі, тисячі учасників здійснять  нічну факельну ходу до музею Є. Коновальця, організатори проведуть для усіх бажаючих масштабні тернові ігри та квест, присвячений постаті полковника Євгена Коновальця.

Увінчає фестиваль урочиста  Божественна Літургія у супроводі Державної академічної хорової  капели «Дударик».

За даними організаторів, у різні роки на святі збиралось від шести до десяти тисяч молодих людей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *