ОСТАННІ НОВИНИ

У Німеччині зберігається критична ситуація через повені, почалася евакуація з Дрездена

|

У середу, 5 червня, через підняття рівня води в річці Ельба почалася евакуація населення з Дрездена. Як повідомляє Кореспондент з посиланням на радіостанцію Deutschlandfunk, евакуйовані були вже кілька сотень людей.

Рівень річки, що протікає через центр міста, в середу досяг 8,27 м, зазначає радіо. При цьому, очікується, що вода підніметься до 8,5-9 м.

Зазначимо, під час сильної повені в 2002 році вода в Ельбі в районі Дрездена піднялася до 9,4 м.

Критична ситуація зберігається і в інших містах країни. У Дессау, Лейпцигу, Магдебурзі та Біттерфельді також очікується зростання рівня води в річках.

У той же час, на півдні Німеччини ситуація почала нормалізуватися. У баварському місті Пассау, де у вівторок рівень води побив рекорд XVI століття, вода вже почала відступати, люди виходять розчищати вулиці.

Тим часом після сильної повені відновлюється й Прага. Сьогодні, у середу, було відкрито п`ять станцій празького метро. Передбачається, що в середу потяги метрополітену будуть проїжджати без зупинки закриті вісім станцій метро в центрі чеської столиці.

Тим не менше, фахівці гідрометеослужби очікують підйому рівня води вже на півночі Чехії – в річках Лабі і Влтаві.

Нагадаємо, в Європі жертвами паводків стали вже близько 10 осіб, найбільше загиблих у Чехії. Вранці у вівторок, 4 червня, рівень води в Дунаї досягав рекордного рівня – 12,40 м.

 

Джерело фото: directpress.ru  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *