ОСТАННІ НОВИНИ

Прагу затопило по Карлів міст

|

Головна визначна пам’ятка Праги – Карлів міст – закритий для туристів

На мосту чергує команда пожежників. Опори мосту, який є пам’яткою архітектури XIV століття, підсилені спеціальними щитами для утримання натиску води, передають «Вести.ру».

Згідно з повідомленням, городяни і туристи спостерігають за повінню в центрі чеської столиці з інших мостів і Сметанової набережної. Остання незабаром теж може бути закрита в найближчі години з міркувань безпеки, зазначає видання.

Як стало відомо, більшість потенційно небезпечних ділянок центрального столичного району Прага-1 прикриті сучасними водонепроникними розбірними парканами та барикадами з мішків з піском.

Як повідомлялося, повінь в Празі досягне кульмінації вдень 3 червня, коли рівень води в Дунаї може підвищитися до 12,55 метрів.

Нагадаємо, 2-го червня у зв´язку з повінню влада Чехії ввела в країні режим надзвичайного стану, за винятком Пардубицького краю. Було введено найвищий рівень небезпеки загрози повені в 50 містах Чехії. У Празі триває евакуація населення із зон затоплення. Празьке державне транспортне підприємство у зв´язку із загрозою повені закрило вісім станцій метро. По всій Чехії зупинено рух на десятках шосе, в деяких районах ускладнено також залізничне сполучення. У центральних районах Чехії дощі не припиняються, рівень води в річках продовжує зростати.

Через повінь у багатьох містах включені сирени для оповіщення жителів про НС. Евакуйовано кілька тисяч людей на сході та півдні країни. У постраждалих районах сьогодні скасовано заняття в школах і дитячих садках, спостерігаються перебої в русі приміських і міжміських поїздів.

На ліквідацію наслідків стихійного лиха уряд виділив 300 мільйонів чеських крон (близько 15 мільйонів доларів). Найближчим часом на допомогу вже залученим до екстрених робіт  300 солдатам  буде направлено ще 2000 військовослужбовців.

Раніше повідомлялося про п´ять жертв стихії в Чехії та  про одного загиблого в Австрії. Ще вісім людей зникли безвісти: четверо в Чехії, двоє в Австрії та двоє на півдні Німеччини.

 

Як раніше писав «Львівський портал», повені з Європи прийдуть в Україну за три тижні. Значне підвищення рівня води у ряді річок Західної Європи, зокрема, на Дунаї, прийде до України впродовж 20-25 днів. Про це на брифінгу у понеділок повідомив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко.

 Коментарі

Джерело фото: carnero/Flickr

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *