ОСТАННІ НОВИНИ

Як вберегти квартиру від злодіїв

|

Влітку питання безпеки помешкань набуває неабиякої актуальності, адже чимало сімей намагаютсья регулярно виїхати з міста як не на море, то хоча б на дачу.

За даними УДСО ГУМВСУ у Львівській області, минулого року у Львівській області скоєно 9871 крадіжку. З них 1701 – з квартир. Що треба зробити, щоби звести до мінімуму можливість крадіжки з квартири чи будинку. Міліціонери дають низку порад.

Злодії до домівок потрапляють кількома шляхами – виламуючи двері, серцевину замка, через пластикові вікна або ж прочинені кватирки. Знаючи шляхи проникнення злочинця, можна спробувати уникнути його візиту.

Виламують, як правило, дерев’яні двері. Краще замінити їх на металеві. І встановити не один, а кілька замків. Обираючи їх, обов’язково зверніть увагу, аби серцевина не виступала за межі замка. Так злочинцю важче буде вхопитись за неї та вирвати.

Виходячи з дому, або ж на ніч, у жодному разі не залишайте відчиненими кватирки чи вікна. Адже злодії легко можуть залізти до вашого помешкання і забрати все цінне. На вікна першого поверху краще поставити металеві грати.

На час відпустки потурбуйтесь, щоби хтось час від часу наглядав за вашим помешканням. Та й, зрештою, попросіть сусідів, аби не були байдужі, коли помітять, що хтось проявляє цікавість до Вашої квартири.

Як тільки помітите, що під’їздом ходять невідомі та приглядаються до дверей помешкань, – одразу повідомляйте міліцію. Злочинці часто дзвонять у квартири, щоб дізнатись чи є хтось удома. Заклеюють дверні вічка пластиліном чи жувальною гумкою сусідам, щоб вони не бачили, коли хтось намагатиметься проникнути до Вашого помешкання.  Як тільки побачите це, – одразу повідомляйте у міліцію.

Професійні квартирні злодії – хороші психологи. Вони добре знають, де, як правило, люди ховають цінні речі. Останнім часом викрадають гроші, золото, комп’ютерну техніку, тощо. Загалом те, що можна непомітно винести з квартири.

На час відсутності у місті варто покласти гроші та цінності до скриньки в банку.

Водночас правоохоронці нагадують, що чи не найкращим способом убезпечити себе від непроханих гостей — це укласти угоду з Державною службою охорони.

Фото: УДСО ГУМВСУ у Львівській області 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *