ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині пасажирів возять 29 несправних маршруток

|

З 20 травня на Львівщині тривають профілактичні заходи з метою попередження аварійності на пасажирському транспорті. За цей час працівники Державтоінспекції перевірили 11 автотранспортних підприємств області та викрили ряд порушень у їхній роботі. Про це повідомляє прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Правоохоронці оглянули понад дві сотні автобусів, з яких 29 виявилися технічно несправними. Зокрема, дві «маршрутки» мали заблокований аварійний вихід, чотири – було незаконно переобладнано, одинадцять – із несправними світловими приладами.

Співробітники Державтоінспекції також виявили чимало порушень Правил дорожнього руху водіями «маршруток». Лише впродовж тижня правоохоронці задокументували 125 таких фактів. У тому числі, один випадок керування автобусом у стані алкогольного сп’яніння.  Водій-порушник вранці прямував до автостанції, аби забрати пасажирів. Дорогою автобус зупинили інспектори ДАІ. Міліціонери одразу ж запідозрили, що з водієм не все гаразд. Ці здогадки підтвердив і результат тесту на алкоголь, який чоловіку запропонували пройти. Зрештою й сам водій визнав, що всю ніч вживав разом із друзями «оковиту», а вдосвіта – вирушив на роботу. На щастя, порушника вчасно зупинили правоохоронці і він таки не встиг доїхати до пасажирів.

Серед інших порушень, якими «грішать» водії автобусів, – найчастіше траплялися відхилення від визначеного маршруту, «нехтування» правилами зупинки та стоянки, перевезення пасажирів понад встановлену норму. Були також випадки перевищення швидкості водіями «маршруток». Лише впродовж тижня працівники ДАІ виявили сім таких фактів.

За результатами виявлених порушень правоохоронці вже склали 134 адміністративні протоколи. 

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *