ОСТАННІ НОВИНИ

60% українців не хочуть міняти «трубу» на дешевий газ

|

Майже 60% жителів України вважають, що українська газотранспортна система (ГТС) має залишатися у державній власності. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова, пишуть Коментарі.

Згідно з даними дослідження, 59,9% респондентів вважають, що українська ГТС має залишатися у державній власності й управлятися тільки українською стороною, навіть якщо Росія пообіцяє за передачу їй української ГТС знизити ціну на газ для України, що в свою чергу дозволить знизити ціну на газ для населення.

При цьому, 15,2% опитаних вважають, що українську ГТС потрібно передати в управління тристороннього консорціуму за участю представників Росії, України і ЄС.

Передати українську ГТС в управління чи оренду Росії в обмін на знижку на газ згодні лише 12,3% респондентів.

Ще 2,7% опитаних переконані, що ГТС слід приватизувати і держава не повинна втручатися в її діяльність.

Не визначилися з відповіддю 9,8% опитаних. Ще 0,2% респондентів дали інші відповіді.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 12 по 16 квітня 2013 року. Було опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Як повідомляли «Коментарі», компанія Baker Tilly оцінила вартість української газотранспортної системи в межах 26-29 млрд. $

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *