ОСТАННІ НОВИНИ

Недостатку цукру та гречки не буде, обіцяють чиновники

|

МінАПК обіцяє забезпечити попит українців на цукор та гречку, заявив сьогодні директор департаменту землеробства Міністра аграрної політики та продовольства Олександр Демидов.

«Цього року ми плануємо отримати високу врожайність, адже аграрії використовували більш якісне насіння цукрових буряків. І поки посіви перебувають у задовільному стані. Виробництво ж цукру цього року може досягти 1,2-1,4 млн тонн. Крім того, перехідні запаси цукру складуть близько 1 млн тонн. З урахуванням цього, пропозиція на ринку може скласти 2,2-2,4 млн тонн при внутрішній потребі в 1,8 млн тонн. Тому сьогодні не виникає занепокоєння з приводу забезпечення вітчизняних споживачів цукром. А цукровари, у свою чергу, зможуть уникнути збитків», – сказав Демидов.

Він також підкреслив, що в поточному році планується зібрати 190-200 тис. тонн гречки. «Перехідні залишки цих круп в Україні складуть 50 тис. тонн. Крім того, в Аграрному фонді є 11 тис. тонн гречки. Оскільки внутрішнє споживання цієї крупи становить близько 200 тис. тонн, то отриманого врожаю разом з перехідними запасами цілком вистачить для внутрішнього споживання», – резюмував Олександр Демидов.

 

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *