ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорюють перспективи розвитку озброєння українського війська

|

У Львові в Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває науково-практична конференція «Перспективи розвитку озброєння та військової техніки Сухопутних військ», інформує Західний регіональний медіа-центр Міноборони України.

За даними медіа-центру, в ньому беруть представники керівництва Збройних Сил України, представники посольства Російської Федерації в Україні, посольства Республіки Польща в Україні, Генерального штабу Республіки Білорусь, Командування ракетних військ та артилерії командування сухопутних військ Війська Польського, представники військово-промислового комплексу, провідних науково-дослідних установ та навчальних закладів України.

Учасники науково-практичної конференції обговорюють результати наукових досліджень з питань озброєння та військової техніки Сухопутних військ, обміняються досвідом наукової і науково-технічної діяльності, обговорять рекомендації щодо подальших напрямків та шляхів вирішення проблемних питань.

Крім цього представники військово-промислового комплексу та провідних науково-дослідних установ облаштували виставку сучасних зразків озброєння та військової техніки.

Як зазначив під час брифінгу командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов, проведення такого форуму — це в першу чергу обмін досвідом, обговорення всього найкращого, чого досягли різні держави у галузі розвитку озброєння та військової техніки.

“По-перше, ми прагнемо закуповувати нові зразки обладнання та устаткування, по-друге, ми намагаємося підтримувати у належному стані те, що сьогодні маємо і, звичайно, рухаємося у напрямку модернізації”, — зазначив генерал-полковник Геннадій Воробйов.

За його словами, чучасна військова наука сьогодні поки що іде попереду закупівельних фінансових можливостей військового відомства. “На цій виставці представлено дуже багато корисних виробів, які б ми хотіли мати на озброєнні, але, на жаль Збройні Сили України, як і будь-яка інша галузь у нашій державі, відчуває нестачу грошей на закупівлю” — сказав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *