ОСТАННІ НОВИНИ

Кібершахраї цьогоріч викрали у громадян України 62 млн грн

|

Кібершахраї у І кварталі 2013 року викрали у громадян України 62 млн грн. Про це заявив начальник відділу міжнародної діяльності Національної академії внутрішніх справ Михайло Акімов, передає радіо «Свобода».

«Якщо раніше злочинці обмежувалися тим, що могли підробляти пластикові картки, змінювати магнітні стрічки, накладати спеціальні накладки на банкомати, щоб копіювати інформацію, пін-коди, які вводив власник пластикової картки, то тепер відбувається злам комп`ютерної мережі й швидке переведення коштів з одного рахунку на інший, з однієї країни до іншої, а потім – відмивання через мережу фіктивних фірм», – відзначив Акімов.

При цьому, додав він, загальні світові прибутки від таких незаконних дій, за його словами, щорічно сягають трильйона доларів. А це перевищує сукупні доходи від незаконної торгівлі наркотиками, зброєю та людьми.

За словами Акімова, боротьба з кіберзлочинністю в Україні розпочалася лише кілька років тому і наразі серед її пріоритетів не тільки виявлення таких злочинів, але і запобігання їм. Головним чином через створення умов, які б «дозволяли потенційним кіберзлочинцям заробляти гроші законно».

 

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *