ОСТАННІ НОВИНИ

Регіонали та УДАР хочуть створити Тимчасову слідчу комісію щодо побиття журналістів

|

Фракція Партія регіонів виступає за створення Тимчасової слідчої комісії щодо інцидентів під час акцій протесту політичних сил, які відбулися 18 травня у Києві. Про це під час Погоджувальної Ради сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент УНН.

“Якщо наші колеги підтримають, то ми б хотіли створити Тимчасову слідчу комісію (щодо інцидентів у суботу-ред.)”, – сказав Єфремов.

При цьому депутат зазначив, що “регіонали” готові відійти від принципів формування комісії, які передбачені регламентом

“Для нас найголовніша істина”, – додав Єфремов.

Крім того, за створення ТСК стосовно суботніх інцидентів виступає і лідер фракції партії УДАР Віталій Кличко.

Нагадаємо, журналістку “5-го каналу” Ольгу Сніцарчук та фоторепортера “Коммерсантъ” Влада Соделя побили 18 травня біля Софійської площі “невідомі характерної зовнішності”.

З цього приводу голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко та народний депутат Петро Порошенко направили звернення до міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка через побиття в Києві журналістів.

За повідомленням, на цей час МВС справа про побиття журналістки “5 каналу” Ольги Сніцарчук була перекваліфікована з ст.125 ККУ про умисні легкі тілесні ушкодження” на ст.171 ККУ “про перешкоджання професійній журналістіській діяльності”.

У подальшому Національна спілка журналістів України і Незалежна медіа-профспілка наголосили вимогу щодо відставки міністра внутрішніх справ.

У той же день разом з журналістами до МВС прибула й низка нардепів. Зокрема, що МВС відвідали нардепи Олесь Доній, Андрій Іллєнко та Андрій Шевченко.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *