ОСТАННІ НОВИНИ

Митника засудили до трьох років за хабарництво

|

14 травня 2013 набув чинності вирок Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області за кримінальним провадженням, порушеним стосовно колишнього виконуючого обов’язки начальника митного поста «Стрий» Львівської митниці.

Як вказано у повідомленні, держслужбовець, зловживаючи службовим становищем, вимагав та одержував хабарі від суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Управління СБУ у Львівській області.

Слідством доведено, що працівник митниці у змові з посадовими особами однієї з брокерських фірм Львівщини систематично вимагали з підприємців незаконну грошову винагороду за сприяння у митному оформленні вантажів. Правоохоронцями задокументовано більше двадцяти фактів одержання хабарів на загальну суму понад 250 тис. гривень.

У жовтні 2011 року у службовому кабінеті брокерської фірми співробітники СБУ затримали посадовця «на гарячому» під час одержання 8,5 тисяч гривень.

Вироком суду працівника митниці визнано винним у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст.28 та ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді трьох роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарським функціями на три роки, а також позбавлено його спеціального звання «Радника митної служби другого рангу, сьомої категорії державного службовця».

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *