ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам’ять жертв комуністичних злочинів

|

19 травня  відбулися заходи із вшанування пам’яті жертв комуністичних злочинів, інформує прес-служба Львівської облради.

Захід розпочався покладанням квітів до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. Потім відбулася екуменічна панахида за загиблими політв’язнями та громадське віче.

Виступаючи на вічі, депутат Львівської обласної ради Андрій Холявка сказав, що на початку ХХ століття демографи прогнозували, що до кінця століття українців буде 100 мільйонів. «Після двох світових воєн, які пройшли територією України, та репресій, до незалежності України дожило лише 50 мільйонів. А сьогодні нас менше сорока. У ці дні ми молимося за душі полеглих за нашу Батьківщину, ми їх згадуємо, ми їх пам`ятаємо… і від того ми стаємо сильнішими. Ми збудуємо таку Україну про яку мріяли вони, про яку мріємо ми!» – наголосив депутат.

Також на вічі виступили голова Львівської обласної спілки політичних в`язнів України Володимир Горовий, голова Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих Петро Франко, голова Львівської обласної Спілки офіцерів України Петро Костюк та інші політичні й громадські діячі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *