ОСТАННІ НОВИНИ

Єдиний кандидат від опозиції може з’явитися вже в першому турі (ДОКУМЕНТ)

|

Якщо режим Януковича протисне перехід до обрання президента в один тур, опозиція визначать єдиного кандидата вже в першому турі. 

Таке зобов’язання взяли «Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» в Декларації про координацію дій в боротьбі з режимом Януковича, яку Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок підписали 18 травня у Києві під час загальнонаціональної акції протесту «Вставай, Україно!», інформує прес-служба ВО «Батьківщина». 

«При збереженні чинного порядку обрання президента кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від цих сил, який вийде до другого туру, і кожна працюватиме на його перемогу з повною віддачею та тотальною мобілізацією власних ресурсів, навіть якщо такий кандидат і належатиме до іншої політичної сили», – йдеться в документі. 

«Батьківщина», «УДАР» та «Свобода» за необхідності вноситимуть технологічні корективи у стратегію та тактику передвиборчої кампанії з огляду на мінливу політичну ситуацію.

У Декларації підкреслюється, що опозиційні сили узгоджуватимуть дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – «починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення».

 Арсеній Яценюк, Віталій Кличко та Олег Тягнибок наголошують, що лише «єдиною командою» можливо перемогти «антиукраїнський кримінально-мафіозний режим так званої Сім’ї Януковича».

Декларацію одноголосно підтримали учасники мітингу «Вставай, Україно!».

 

 

 

Повний текст документу:

 

м. Київ, 18 травня 2013 р.

 

Проти диктатури, за європейський вибір

 

ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО КООРДИНАЦІЮ ДІЙ У БОРОТЬБІ З РЕЖИМОМ ЯНУКОВИЧА

 

Об’єднана опозиція «Батьківщина», партія УДАР та Всеукраїнське об’єднання «Свобода» 18 травня 2013 року, в День Європи, в присутності десятків тисяч співвітчизників, які зібралися підтримати ідею вступу України до Європейського Союзу і підписання Угоди про політичну асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС, беруть на себе зобов’язання єдиною командою перемогти антиукраїнський кримінально-мафіозний режим так званої «Сім’ї» Януковича на чергових чи дострокових виборах глави держави.

«Батьківщина», УДАР та «Свобода» діятимуть разом на всіх етапах боротьби з диктатурою, в тому числі і під час виборів Президента. Ми будемо узгоджувати дії на всіх етапах кампанії з обрання нового глави держави – починаючи з закону про вибори і визначення оптимальної стратегії кампанії, завершуючи спільним контролем за підрахунком голосів і встановленням справжніх результатів народного волевиявлення. Тільки узгоджені дії всіх опозиційних сил дають шанс перемогти таке зло як чинний режим.   

При збереженні існуючого порядку обрання Президента кожна з трьох політичних сил підтримає того кандидата від цих сил, який вийде до другого туру, і кожна працюватиме на його перемогу з повною віддачею та тотальною мобілізацією власних ресурсів, навіть якщо такий кандидат і належатиме до іншої політичної сили.   

Якщо режим Януковича у властивий йому спосіб протисне перехід до обрання Президента в один тур, «Батьківщина», УДАР та «Свобода» визначать єдиного кандидата вже в першому турі.

«Батьківщина», УДАР та «Свобода» постійно координуватимуть стратегію та тактику передвиборчої кампанії, вноситимуть до них оперативні технологічні корективи у відповідності з мінливою політичною ситуацією. 

«Батьківщина», УДАР та «Свобода» дадуть спільну оцінку й жорстко протидіятимуть тим кандидатам у Президенти, які, прикриваючись опозиційністю, братимуть участь у виборах з метою розпорошити на догоду Януковичу голоси опозиційно налаштованих виборців. 

Разом борючись з режимом за політичні, економічні та соціальні права громадян, «Батьківщина», УДАР та «Свобода» спільно діятимуть в парламенті та поза ним.

Єдність опозиційних сил є головною запорукою перемоги над Януковичем, повернення України на європейський шлях демократичного, економічного та соціального розвитку.

 

Голова фракції «Батьківщина» у Верховній Раді  Арсеній ЯЦЕНЮК

Голова фракції «УДАР» у Верховній Раді  Віталій КЛИЧКО

Голова фракції «Свобода» у Верховній Раді  Олег ТЯГНИБОК

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *