ОСТАННІ НОВИНИ

Міністра МВС Захарченка просять розслідувати численні крадіжки із церков на Львівщині

|

У зв’язку з численними фактами пограбування церков у Стрийському районі Львівської області, Олег Канівець направив депутатське звернення міністру внутрішніх справ України Віталію Захарченку.

«До мене як народного депутата України надійшло ряд звернень від священиків Української Греко-Католицької Церкви щодо крадіжок грошових коштів та церковного майна в селах Нежухів, Грабовець, Пукеничі, Миртюки та Дуліби Стрийського району Львівської області», – йдеться у зверненні, яке є в розпорядженні «Погляду».

Парламентар наголошує на тому, що розкрадання церков у Львівській області має системний характер.

«Зловмисники не тільки викрадають пожертви вірян, але й пошкоджують меблі та предмети церковного вжитку. Про які моральні цінності може йти мова, якщо піднімається рука на пограбування у храмі? Така крадіжка наносить церкві й громаді не тільки матеріальні, а й моральні збитки. І вони набагато серйозніші», – зазначає політик.

Депутат вимагає від міністра вжити дієвих заходів щодо посилення ефективності оперативно-розшукової діяльності та взяти під особистий контроль розслідування цих резонансних справ. Адже на сьогоднішній день заходи, які вживають правоохоронці, не призвели до припинення серії пограбувань, виявлення та притягнення до відповідальності зловмисників.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *