ОСТАННІ НОВИНИ

Українки масово перевіряються, дізнавшись про операцію Джолі

|

Звістка про операцію Анджеліни Джолі змусила українок масово бігти до лікарів. У лабораторіях від дзвінків розриваються телефони. «Зараз нам телефонують по 50 жінок на день і цікавляться можливістю зробити аналіз, як у Джолі, такого ще не було, – розповіли нам в одній з мережевих лабораторій. – У медицині це називається – перевірка на активність генів BRCA1 або BRCA2», – пишуть «Вести».

Помітили тенденцію і в клініках. Лікарі кажуть, що подібна діагностика в Україні проводиться більше десяти років, але раніше цим ніхто не цікавився – її призначають при поганій спадковості.

В українських лабораторіях перевірити активність генів BRCA1 або BRCA2 коштує від 630 до 2670 грн. Роблять такі аналізи в приватних онкоклініках. Деякі з них відправляють аналізи за кордон (ціна – від 3 тис. грн). Втім, думки з приводу ефективності вчинку Джолі розділилися.

«При спадковості актриси і позитивних генах BRCA1 або BRCA2 рішення видалити молочні залози розумне – це знизить ймовірність захворіти на рак, – каже головний онкохірург МОЗ України Іван Смоланка. – У нас же інша проблема – як переконати жінку не відтягувати лікування, коли пухлина вже виявлена. Часто після діагнозу пацієнтки зникають на місяці, бігають по знахарях і приходять, коли зробити щось уже неможливо».

Як повідомлялося, днями голлівудська актриса Анджеліна Джолі заявила, що в лютому через ризик розвитку раку грудей зробила  мастектомію – видалення молочних залоз. Крім того, стало відомо, що в найближчому майбутньому на неї чекає операція з видалення яєчників.

 Коментарі 

Фото: jijour.com 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *