ОСТАННІ НОВИНИ

Місцеві бюджети області боргують казначейству 330 мільйонів

|

Місцеві бюджети Львівщини заборгували управлінню Державного казначейства у Львівській області понад 330 мільйонів, повідомив сьогодні на сесії Львівської обласної ради  начальник управління Держказначейства у Львівській області Петро Могиляк.

За його словами, за середньостроковими позиками борги становлять 235 млн грн.,а загалом понад 330 млн боргують місцеві бюджети.

Могиляк також навів дані про те, що казначейство провели місцевим бюджетам понад 3,7 млрд платежів, а по державному бюджету – 2,4 млрд. Лише за квітень цього року касові видатки становили по місцевих бюджетах 1,2 млрд, а з державним бюджетом майже на 700 мільйонів гривень.

Водночас депутати облради висловили незадоволення тим, що казначейство проводить оплату платіжок органів місцевого самоврядування в ручному режимі. Особливо це стосувалося оплати виконаних робіт та послуг з місцевих бюджетів за минулі роки.

Депутат Петро Іванишин запропонував визнати незадовільною роботу казначейства у проведенні платежів за незахищеними статтями бюджету, однак ця пропозиція не набула підтримки, адже йшлося про інформацію, яка за регламентом ради, не передбачає ухвалення рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *