ОСТАННІ НОВИНИ

Відсутність української мови в уряді свідчить про тупість влади – Фаріон

|

Українці є титульною нацією в Україні, й українська мова має абсолютно і безумовно панувати в усіх царинах, починаючи з освітньої галузі і закінчуючи галуззю бізнесовою. Тому незвучання української мови в парламенті розцінюємо як найвищу форму колонізації мислення, примітивізму й тупості влади. Про це сьогодні заявила народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон під час обговорення на пленарному засіданні ВР проекту постанови Верховної Ради України №2767 про проведення парламентських слухань на тему: «Законодавче гарантування та практичне забезпечення статусу української мови як державної», інформує прес-служба прес-служба партії.

«Для нас дуже важливо на цих парламентських слуханнях залучити інтелектуальну еліту як основний голос українського суспільства, що категорично не сприймає того мовного становища в нашій державі, яке склалося, зокрема, після ухвалення в мародерський спосіб квазіписанини від Ківалова-Калєснічєнка, – наголосила народний депутат. – Хочу подякувати цим одіозним нещасним скандальним політкам за те, що вони за короткий час зуміли так чудово мобілізувати українське суспільство в протистоянні колонізацією нашої держави. Бо російсько-українська двомовність не є в Україні природним явищем, а наслідком окупації України Росією 1654 року. Це означає, що свідома українська громада дуже активно мобілізувалася проти квазізаконів Ківалова-Калєснічєнка. Сьогодні лише 28% людей в Україні підтримують статус двомовності».

Ірина Фаріон підкреслила: «Нам надзвичайно важливо почути нові кардинальні способи повернення до утвердження статусу державної мови. Наголошу також і на тому, що українці є титульною нацією в Україні й українська мова має абсолютно і безумовно панувати в усіх царинах, починаючи з освітньої галузі й закінчуючи галуззю бізнесовою. Тому незвучання української мови в парламенті розцінюємо як найвищу форму колонізації мислення, примітивізму і тупості влади».

Підтвердженням слів свободівки став результат голосування за проведення парламентських слухань. Проект постанови підтримали лише 167 народних депутатів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *