ОСТАННІ НОВИНИ

Фаріон хоче знати все про бестселери Януковича

|

Народні депутати України від Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» Леонтій Мартинюк та Ірина Фаріон скерували депутатський запит до Генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою перевірити інформацію про діяльність ТОВ «Новий світ», яке нібито отримало права на створені у 2005–2010 роках книги Януковича та сплатило йому мільйонні гонорари . Про це інформує прес-служба ВО «Свобода».

Зокрема, свободівці вимагають від Генерального прокурора України провести розслідування та з‘ясувати наступні питання:

1. Чи має ТОВ «Новий світ» необхідні документи, які надають йому право друкувати книги?

2. Чи може ТОВ «Новий світ» документально підтвердити факт друку книг Президента України у 2011-2012 роках?

3. Яким накладом ці книги було видано і коли?

4. Яким фірмам-дистриб’юторам передано книги Президента України для розповсюдження?

5. Чи фінансові показники ТОВ «Новий світ» дають можливість виплачувати винагороду авторові у розмірі 15,551 млн. грн. на рік?

Як вказано у повідомленні, сумніви народних депутатів-націоналістів ґрунтуються на тому, що книжок, написаних Януковичем, немає ні в продажу, ні в бібліотеках. У Фонді Президентів України Національної бібліотеки ім. В. Вернадського представлено видання «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання», «Як Україні далі жити». Але ці книги видано ще до того, як на них отримала право типографія ТОВ «Новий світ».

«Виникають сумніви, чи зазначене підприємство взагалі друкувало книжки Президента у 2011-2012 роках. Можливо, організація лише виплачувала винагороду авторові. У такому разі виникає підозра у вчиненні корупційного діяння з боку ТОВ «Новий світ»», – констатують свободівці.

Довідка: Як повідомляє сайт Президента, ТОВ «Новий світ» отримало права на створені у 2005–2010 роках Януковичем В.Ф. книги «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «…І рік при владі. Від кризи – до економічного зростання», «Здолати шлях», «Як Україні далі жити», а також на літературні твори, які в майбутньому створить автор.

Згідно з оприлюдненою на сайті Президента декларацією про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2012 рік, Янукович В.Ф. отримав ще 15,551 млн. грн. авторської винагороди відповідно до умов видавничого договору, укладеного 2011 року. З отриманої винагороди до бюджету було сплачено 2 млн. 643 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *