ОСТАННІ НОВИНИ

Жертва фекальної атаки придумав, як посадити на 8 років усю «Свободу»

|

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко пропонує карати за героїзацію ОУН-УПА позбавленням волі на строк до 8 років

Про це йдеться в підготовленому Колесніченком законопроекті № 2960 від 8 травня «Про заборону реабілітації та героїзації осіб та організацій, які боролися проти антигітлерівської коаліції», текст якого мають у розпорядженні «Коментарі».

Законопроект пропонує заборонити «дії або бездіяльність спрямовані на реабілітацію і героїзацію осіб та організацій, які боролися проти антигітлерівської коаліції.

Також забороняється «публічне вчинення дій або бездіяльності, які призводять до прославляння або виправдання осіб та організацій, які боролися проти антигітлерівської коаліції».

Також документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс новою статтею, яка передбачає кримінальну відповідальність за публічні заклики до реабілітації чи героїзації осіб та організацій, які боролися проти антигітлерівської коаліції, а також виготовлення матеріалів із закликами до реабілітації чи героїзації цих осіб.

За такі дії пропонується карати штрафом від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Ті ж дії, вчинені посадовими особами мають каратися штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Ті ж дії, які вчинені організованою групою осіб або спричинили тяжкі наслідки караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що до колабораціоністів в Україні можна віднести: ОУН, УПА, «Поліську Січ», Українську народно-революційну армію, Український центральний комітет, батальйони «Нахтігаль» і «Роланд», 14 Гренадерну дивізію Ваффен-СС «Галичина», «Українську національну армію», «Український визвольний військо» тощо.

Нагадаємо, «регіонал» Вадим Колесніченко є головою Всеукраїнської координаційної ради організацій російських співвітчизників і відомий своєю неприязню до української мови і численними українофобськими висловлюваннями.

9 квітня на прес-конференції під назвою «Біометричне хуторянство» дівчина кинула в Колесніченка два мішечки з екскрементами, але обидва рази промахнулася.

Колесніченко відреагував на інцидент пропозицією вживити всім журналістам України спеціальний чип, за яким можна було би виявляти серед них психопатів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *