ОСТАННІ НОВИНИ

Івано-Франківський суд продублював львівське рішення про червоні прапори

|

Івано-Франківський окружний адміністративний суд призупинив рішення місцевої міськради про заборону вивішувати в День Перемоги символіку СРСР. Про це «Коментарям» повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області, яка оскаржила в суді рішення міськради.

Згідно з рішенням суду, рішення міськради призупинено до розгляду відповідного позову по суті, яке намічене на 23 травня.

У прокуратурі також зазначили, що після вивчення цього рішення міськради прокуратура встановила, що воно суперечить вимогам законів «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» та «Про місцеве самоврядування».

Як повідомляли «Коментарі», 25 квітня львівський міськрада заборонила використовувати на території міста символіку СРСР і нацистської Німеччини та оголосила 8 травня днем жалоби за загиблими у роки Другої світової війни.

Аналогічне рішення ухвалила і Івано-Франківська міськрада, за винятком того, що днем ​​жалоби оголошено 9 травня, а не 8-е.

Вчора Львівський окружний адмінсуд призупинив дію ухвали Львівської міськради про заборону в місті комуністичної та нацистської символіки до розгляду справи по суті 29 травня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *