ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські студенти-правники зможуть попрактикуватись на німецьких підприємствах

|

30 квітня голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук провів зустріч з делегацією Федеративної Республіки Німеччина на чолі з депутатом Німецького Бундестагу, головою Правового комітету Німецького Бундестагу Зігфридом Каудером. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Мета візиту членів німецької делегації до Львова – участь у церемонії сертифікатів в рамках «Паралельного вивчення німецького права» на юридичному факультеті Львівського НУ ім. І. Франка.

З німецької сторони також були присутні заступник директора Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва Стефан Хюльсхьорстер, керівник правового і консульського відділу Посольства ФРН в Україні Курт Штьокль-Штілльфрід та юридичний консультант Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва Геннадій Рижов.

На початку зустрічі голова Львівської ОДА висловив подяку Зігфриду Каудеру за підтримання тісних зв’язків із Львівським національним університетом ім. Франка та за допомогу отримувати студентам-правникам більше знань.

Віктор Шемчук відзначив, що Львівщина підтримує тісні дружні стосунки із Федеративною Республікою Німеччиною: «Зокрема вже завтра заплановано мій візит  до м. Ерфурт (Вільна  держава  Тюрінгія) з метою участі у відзначенні «Свята Європи» та обговорення питань подальшої міжрегіональної співпраці. Це підкреслює те, що ми зацікавлені у розвитку українсько-німецьких взаємин», – сказав В. Шемчук.

Водночас Зігфрид Каудер відзначив, що студенти Львівського університету мають хороші знання щодо німецького права, тому, звичайно, таку співпрацю потрібно розширювати.

Він запевнив, що для студентів-юристів, які вивчали німецьке право,  буде забезпечуватися  практика на німецьких підприємствах, а також надаватиметься змога влаштування на роботу для набуття досвіду. «Українська правова система схожа з німецькою, тільки залишаються деякі питання щодо практичного застосування», – відзначив він.

В ході зустрічі сторони обговорили пропозиції щодо подальшої співпраці в проектах паралельного вивчення німецького права.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *