ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться 6-й тур «Галичини»: змагатимуться понад 80 ветеранів велоспорту

|

У серпні виповнюється 140 років з дня народження видатного діяча національної фізичної культури Івана Боберського. Відтак, на його честь вже завтра у Львові розпочнуться триденні змагання з велосипедного спорту на шосе серед ветеранів велоспорту за програмою 6-го Туру «Галичини». Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

З 30 квітня до 2 травня найсильніші спортсмени Львівщини змагатимуться за програмою 6-го туру «Галичини». У турі зустрінуться близько 80 ветеранів велосипедного спорту з Польщі, Росії та України. До участі в змаганнях допускають спортсменів категорії «МАСТЕРС», які увійшли до 5 вікових груп: 30 – 39 років, 40 – 49 років, 50 – 59 років, 60 – 70 років, 70  і старші.

«Вже завтра розпочинаються змагання. Паралельно з 6-м туром «Галичини» відбудеться  Відкритий чемпіонат області, в якому візьмуть участь 50-60 спортсменів  – дітей, які спостерігатимуть за ветеранами велоспорту, братимуть з них приклад і стартуватимуть з тих самих трас. Змагання триватимуть три дні. Маємо дуже хорошу трасу, новозбудовану. Вона відповідає сучасним вимогам. Комунальні служби зараз готують трасу, проводять чистку. Спільно з міською радою ми підготували кубки, медалі і грамоти. Спонсори ще долучаються до заходу. Ми хочемо також підготувати грошові нагороди у кожній віковій групі», – розповів голова Львівської обласної федерації велоспорту, директор ДЮСШ «Іскра» Володимир Набойщіков.

Основна мета заходу – це розвиток та популяризація велосипедного спорту у Львові, перевірка готовності сильніших спортсменів Львівщини виконання розрядних нормативів.

«Провести змагання з велоспорту на шосе в сучасних умовах є вкрай складно. Ми знайшли компромісний варіант – це дорога навколо «Арени Львів». Ця траса не завантажена транспортом. Її реально використовувати для змагань. В перспективі з неї можна зробити спеціалізовану велотрасу. Втім, вже зараз до нас охоче їдуть з Польщі, зі Сходу України, з  Запоріжжя, Одеси, Києва, Закарпаття, Чернігова, Криму. Географія учасників дуже велика. Велоспорт є видовищним. Є гарна форма, хороші велосипеди, які виготовляють зі спеціального металу, задіюють електроніку. Це змагання технологій, інженерної думки. Спорт – це конкуренція, яка стимулює до постійного вдосконалення. Ми об’єднали у змаганнях ветеранів і молодь, щоб показати, що здоровий спосіб життя дає високі результати», – зазначив президент спортивного клубу «Тандем» Йосип Пазяк.

Змагання проводить Львівська обласна федерація велоспорту за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради.

«Міська рада співпрацює з Федерацією велоспорту. На 6-й тур «Галичини» закладено 3 тис. 590 грн. За ці кошти закупили нагороди і частково оплачують харчування», – повідомила головний спеціаліст відділу фізичної культури та спорту Львівської міської ради Віра Макар.

Програма  змагань:

30 квітня, 16.00 –  пролог2 км(всі групи). Вул. Стрийська  103 (Автовокзал) – стадіон «Львів  Арена».

1 травня, 11.00 – групова гонка60 км(всі групи). Вул. Стрийська 103 (Автовокзал) – стадіон «Львів Арена».

2 травня, 11.00 –  групова гонка –50 км(всі групи). Село Басівка –9 кмкільцевої траси.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *