ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-суддя Зварич пише книгу про корупцію в судах

|

Засуджений за майже мільйонний хабар на 10 років екс-суддя Ігор Зварич знову шукає гроші, правда цього разу на видання власної книги, пише газета «Сегодня».

Її він почав писати, коли тільки потрапив у колонію. «У книзі він розповідає про систему українського правосуддя через призму однієї людини. Не вказуючи гучних прізвищ, він опише, як впливають на окремо взятого суддю колеги, до чого все це призводить, як проплачуються гроші за судові справи. Зараз йде робота над анотацією, книга буде українською мовою, на 80% вона вже готова, закінчена буде до кінця травня. Всього близько 300 сторінок – розповіло  газеті «Сегодня» джерело в Менській колонії на Чернігівщині, де Зварич відбуває свій термін.

Джерело вказує, що поки новоспечений письменник не знайшов грошей на видання книги, але Зварич шукає спонсорів, щоб видати тиражем тисяч в 10 екземплярів і сподівається, що книгу продаватимуть в книгарнях.

Те, що екс-суддя дійсно вирішив спробувати себе в ролі письменника, нам підтвердив його адвокат Станіслав Цветинський: «Намір такий у нього був». Однак змісту книги юрист не розкрив. Цветинський, а також товариші відомого ув`язненого по колонії кажуть, що зателефонувати з одним з книжкових видавництв, щоб вирішувати всі питання. «Була ідея викласти книгу в інтернет, але потім цю затію відклали вбік і вирішили зробити друкованим виданням. Хочеться допомогти Зваричу, він непогана людина », – додали нам в колонії, де не виключають, що в книзі буде і згадка про саму зону.

Видавці кажуть, що твір Зварича може користуватися попитом. «Це цікаво, але точніше зможу сказати, побачивши текст, – розповів нам директор одного з найбільших видавництв України Ігор Степурін. – Кожна книга, враховуючи редактуру, верстку, вичитку обійдеться приблизно в 18-25 грн за примірник (за 10 тис. книг – близько чверті мільйона грн – Авт.). Частину тиражу ми можемо видати за власні гроші, частину можуть оплатити інвестори, а все інше, те, що автор хоче взяти собі, він може сплатити особисто ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *