ОСТАННІ НОВИНИ

Панькевич перейнявся житлом для військових

|

Народний депутат України від ВО “Свобода” Олег Панькевич надіслав депутатське звернення прем’єр-міністрові України Миколі Азарову щодо забезпечення житлом військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, та воїнів-афганців на Львівщині.  Як повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода», народний депутат вимагає передбачити в державному бюджеті кошти  на помешкання для військових.

До Олега Панькевича звернулася Львівська обласна спілка безквартирних офіцерів і прапорщиків запасу Збройних Сил України з проханням підтримати їхні вимоги до Кабінету Міністрів України стосовно відновлення фінансування будівництва житла для військових. Зокрема, військові вимагають виділити з державного бюджету у 2013 році 27 мільйонів гривень для будівництва житлового будинку загальною кошторисною вартістю 60 мільйонів гривень за адресою: вул. Величковського, 64 у  Львові.

Зараз на квартирному обліку в органах місцевого самоврядування перебуває 709 військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, а також учасників бойових дій в Афганістані та воєнних конфліктів закордоном, з них 602 сім`ї перебувають на квартирній черзі понад 20 років. За період 2004–2011 років  з державного бюджету не було виділено близько 49 мільйонів гривень, передбачених програмою для Львівської області.

Два роки тому Львівська міська рада виділила земельну ділянку для будівництва житлового будинку на вул. Величковського, 64. Вартість спорудження у запроектованому житловому комплексі двох житлових секцій, призначених для заселення офіцерами і прапорщиками запасу Збройних Сил України, становить близько 27 мільйонів гривень. Львівська обласна рада прийняла у 2012 році рішення про виділення 200 тисяч гривень на виготовлення проектно-кошторисної документації житлового будинку.

Олег Панькевич просить уряд передбачити фінансування  Програми забезпечення житлом військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, при внесенні змін до бюджету цього року, та повідомити йому про вжиті заходи для забезпечення житлом у 2013 році військових у Львівській області.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *