ОСТАННІ НОВИНИ

Комунальники знають, як обдурити GPS та Синютку?

|

Перший заступник міського голови Олег Синютка сьогодні на сесії міської ради відзвітував про ліквідацію надзвичайної ситуації у Львові впродовж 14-19 березня та повідомив про вжиті містом заходи. Утім, попри детальну розповідь про те, як міські посадовці очолювали боротьбу зі стихією, Олег Синютка та мер Андрій Садовий таки не уникли жорсткої критики з боку депутатів.

Зрештою, міські обранці сьогодні лише озвучили усі звинувачення від жителів міста на адресу мера та чиновників, які буквально літали в повітрі впродовж кількох останніх днів. Основний закид стосувався невмінню керівництва міста організувати належним чином роботу в критичній ситуації. Натомість О.Синютка оперував цифрами та заявляв, що причина у «надзвичайності самої ситуації».

«Але найбільша проблема була із транспортом та очисткою міста в п’ятницю. Найбільші звинувачення, які ми чули в цей момент, стосувалися того, що у Львові була відсутня снігоприбиральна техніка і ніхто нічого не робив. Є підтвердження того, що ми відповідним чином реагували на ситуацію. У нас з січня на усій снігоприбиральній техніці працюють відповідні трекери, і через систему GPS ми можемо спостерігати, де і що працює, як і в яких обсягах виконані відповідні роботи. Сумарний пробіг з вечора четверга 14 березня до 7 години ранку п’ятниці склав2858 км. Ці речі не підтасуєш, все фіксується автоматично», – переконаний перший заступник мера.

Та, вочевидь, львівські комунальники все таки вигадливіші, аніж посадовці у мерії та знають, яким чином зекономити, навіть коли все фіксується. Чи не найлегше це зробити, якщо не вдаватись до «зайвого» навантаження спецмашини. До прикладу, мешканці вулиці Шевченка дивувались чому в п’ятницю вранці, коли мали б розчищати дорогу від снігу, очисні машини одна за другою проїжджають з центру до Рясне-2 з піднятим ковшем й навіть не намагаються вдаватись до роботи за призначенням. Пояснення просте: необхідно відмітитись у Рясне-2, оскільки GPS таки встановлено, але разом з тим можна зекономити на пальному.

«Я прекрасно розумію, що пояснити сьогодні мешканцю, який чотири години простояв в заторі те, що справді рухалася машина і за цей період ми відповідно спрацювали, буде дуже складно», – каже О.Синютка.

Про машини, які рухались, але не працювали, розповідають мешканці міста, котрі впродовж кількох годин допомагали комунальникам очищати тротуари від заметів.

Також і депутати сьогодні розповіли, що впродовж снігопаду відстежували роботу снігоприбиральних машин. Вони розповіли, що бачили спецтехніку в заторах у різних районах міста, а також тракторці, що працювали на центральних площах. Однак не на вулицях Львова. 

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *