ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на віче «Вставай, Україно!» зібралось близько 10 тисяч людей

|

Близько 10 тисяч людей зібрались у цей час на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку на віче в рамках акції «Вставай, Україно!», інформує кореспондент «Львівського порталу» з місця події.

Переважна більшість учасників пройшла маршем від пам’ятника Іванові Франку вулицею Дорошенка до пам’ятника Каменяреві.

Учасники поряд з державними прапорами несуть також партійні стяги «Батьківщини», «Свободи» та «Удару». Також вони мають плакати з написами: «Банду геть!», «Вставай, Україно!», «Україно, час настав», «Геть Януковича», «Україні волю», «Юля переможе» та інші.

 

На брифінгу перед початком акції лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що головна мета акції полягає в тому, щоб відправити у відставку президента Януковича і зробити неможливим повернення цього режиму.

Водночас, відповідаючи на запитання, як будуть домагатись відставки президента, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк заявив, що передовcім йдеться про отримання більшості в парламенті. «Якщо Янукович остаточно втратить більшість у парламенті, то це стане першим кроком до усунення його від влади», – сказав Яценюк.

Крім того він вважає, що свою лепту можуть внести масові акції протесту на кшталт тої, яку зараз проводять.

Олег Тягнибок запевнив, що через якийсь час до акції особисто долучиться й лідер «Удару» Віталій Кличко.  

За словами Тягнибока, три опозиційні партії є різними і не можна вимагати від них синхронності в діях. «Вимагати від нас однаковості в діях смішно, бо ми ідеологічно різні партії, а якби ми були однакові, то були б однією партією. Ми поставили собі єдину мету, але в нас можуть бути різні шляхи її досягнення», – сказав Тягнибок.

Варто додати, що позаду пам’ятника Шевченку стоїть телеведучий Олексій Дурнєв, який час від часу демонструє картинки з морквою. Щоправда до активних дій він наразі не вдавався й у Львові до Яенюка поки не прискіпувався.

Кілька днів тому на аналогічній акції у Вінниці О. Дурнєв спровокував Яценюка на грубість.

Ведучий програми «Дурнєв+1» підійшов до Яценюка, коли той спілкувався з журналістами, і подарував йому морквину. «Арсенію Петровичу, візьміть морквину! Як символ президентської влади вручаю вам», – сказав Дурнєв Яценюку.
На що лідер Батьківщини відповів: «Дивися, щоб я тобі її в … не засунув».

Фото: Львівський портал та Андрій Парубій з Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *