ОСТАННІ НОВИНИ

Співпраця міста з підприємцями підірвана – Самагальський

|

Через несвоєчасне повернення підприємцям боргів за виконані для міста роботи, підірвано довіру до міської влади. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова постійної комісії фінансів та планування бюджету Львівської міської ради Яромир Самагальський.

«У депутатського корпусу стоїть пріоритетом – повернути кошти підприємцям, які виконували роботи на замовлення міста. Підприємці заставляють квартири, машини, ми доводимо їх до банкрутства. Тому мене зачепив виступ заступника міського голови, який заявив, що у депутатів неправильна позиція – повертати кошти, а не починати нового будівництва. Тож вони (представники виконавчих органів – ред.) й далі пропонують робити борги і не розраховуватись. Результатом неповернення боргів уже є те, що співпраця міста з підприємцями підірвана», – зазначив Я.Самагальський.

Він повідомив, що минулої п’ятниці звернувся листом до міського голови з проханням подати на бюджетну комісію список пріоритетного фінансування щодо повернення боргів. «Такий список необхідно затвердити й негайно пустити в дію. Відповіді від міського голови наразі не було», – каже депутат.

Також він розповів про минулорічну практику. «Минулого року навіть після затвердження списків фінансування й коли гроші були на рахунку, до підприємців ці кошти не надходили. Зокрема по департаменту гуманітарної політики, управлінню освіти «зависло» 14 млн. грн.

Дивно, коли практично все підготовано й потрібно просто віддатие людям гроші й цього не робиться. Як же тоді збираєтесь ремонтувати щось надалі, якщо не повертаєте борги? Я вважаю, що це організаційні проблеми і проблеми в управлінні фінансів», – резюмував Я.Самагальський.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *