ОСТАННІ НОВИНИ

Україна хоче привезти з Брюсселя 600 млн. євро на «покращення»

|

В рамках проведення саміту Україна-ЄС очікується підписання чотирьох документів. Про це повідомив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час брифінгу в Кабміні, передає кореспондент «Коментарів».

«Під час саміту передбачається підписання чотирьох документів. Традиційно, це спільна заява за результатами саміту. Очікується підписання кредитної угоди і меморандуму про виділення Україні макрофінансової допомоги з боку Європейського Союзу», – розповів міністр.

Леонід Кожара уточнив розмір кредиту. «Мова йде про більш ніж 600 млн. євро», – повідомив міністр закордонних справ.

За його словами, головна мета, на яку планується витратити залучені кошти – це питання євроінтеграції в Україні, зокрема: інституційні, юридичні та інші реформи в Україні.

Також, зі слів голови МЗС, очікується підписання меморандуму про початок діалогу України та Європейського союзу щодо бізнес-клімату, а також сьомого спільного звіту про виконання меморандуму між Україною та ЄС про взаєморозуміння в енергетичній сфері.

Як повідомляли «Коментарі», 25 лютого в Брюсселі відбудеться саміт Україна-ЄС, який є важливим етапом у підготовці підписання угоди про політичну асоціацію і зону вільної торгівлі з ЄС, імовірно, в листопаді поточного року.

Коментарі
Фото: shutterstock.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *