ОСТАННІ НОВИНИ

Проблема України не в недосконалій владі, а в безвідповідальній опозиції – Писарчук

|

Будь-яка здоровомисляча людина розуміє, що той привід, який спонукав опозицію до блокування трибуни, не настільки важливий в нинішній ситуації, щоби була паралізована робота вищого законодавчого органу. На цьому наголосив голова Львівської обласної організації Партії регіонів Петро Писарчук, коментуючи блокування опозицією роботи Верховної Ради України. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації Партії регіонів.

«Нині Україну вразила обширна криза, в першу чергу моралі, політична, економічна… Багато політиків і абсолютно мало державників. І все це дуже печально. Бо були сподівання, що парламент обновиться, прийдуть нові люди, які будуть мислити по-іншому, в першу чергу по-державницьки, а тепер можна вже абсолютно безапеляційно стверджувати, що ті сподівання були марними. Тому що будь-яка здоровомисляча людина розуміє, що той привід, який спонукав опозицію до блокування трибуни – він не настільки важливій в нинішній ситуації, щоби була паралізована робота вищого законодавчого органу», – переконаний Петро Писарчук.

За його словами, депутати-опозиціонери не надто переймаються проблемами держави, адже живуть в готелі за бюджетні кошти, непогано харчуються у буфеті Верховної Ради і непогано забавляються на виду у розбитої країни. «Чим це все може закінчитися? Потрясіннями для держави. Але нехай депутати не думають, що їх та участь мине. Я знаю точно, що багатьом депутатам від опозиції на це начхати, тому що багато хто з них обзавівся маєтками в Канаді, і, напевно, мають таємно паспорти цих країн. Їм видається, що вони і їхні діти захищені грішми, маєтками на території інших держав. Але це ілюзія, бо вони чинять великий гріх, бо в разі якогось збурення лиха доля їх не омине», – зазначає голова ЛОО Партії регіонів.

На його переконання, проблема нашої держави полягає не в недосконалій владі, а в  безвідповідальній опозиції. «Хочеться вірити, що якесь провидіння прийде на їхні голови і вдасться повернути роботу парламенту в те русло, яке вбереже Україну не тільки від позачергових виборів, але й від більш глобальних політичних потрясінь», – сподівається П. Писарчук.

Що стосується можливих перевиборів, то, за його словами, якщо ця комедія буде продовжуватись і надалі, то в Президента просто не буде іншого шляху і вибору, як скористатися своїм конституційним правом розпустити нині діючий парламент і оголосити позачергові вибори.

«Точно знаю, що охочих у Партії регіонів чи в уряду в умовах нинішнього дефіциту бюджету шукати мільярд гривень на захцянку опозиції щодо перевиборів – абсолютно немає. Але це буде вибір і відповідальність тих політичних сил, які затіяли всю цю комедію», – наголошує Петро Писарчук.

«Що ж стосується можливості зміни виборчої системи, то для того, щоб проводити вибори за будь-якою іншою системою, аніж вибори 2012 року – треба приймати новий закон про вибори. Конституція забороняє за півроку до виборів вносити будь-які зміни до законодавства про вибори. Тому всі ці розмови щодо зміни змішаної системи виборів на суто мажоритарну є не більше, ніж розмовами. Україна з повагою ставиться і до думки Венеціанської комісії, а нинішня редакція закону про вибори приймалася консенсусом і проходила серйозну рецензію з боку Венеціанської комісії. Це дуже важливо для України, щоб вибори, які будуть відбуватися в нашій державі, визнавались Європейською спільнотою легітимними. Особисто моя думка – вибори треба проводити за пропорційною системою, але з відкритими партійними списками. Але це довга розмова. З цього приводу дискусії точаться протягом багатьох років», – зазначає Петро Писарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *