ОСТАННІ НОВИНИ

Баскетбольну арену будуватиме інвестор - Костюк

|

Баскетбольну арену споруджуватимуть за кошти інвестора  та “БК “Політехніка-Галичина” , наголосив у своєму виступі на сесії Львівської міської ради голова ЛОДА Михайло Костюк.

«Баскетбольна арена будуватиметься за кошти інвестора та БК  «Політехніка-Галичина», а ДЮСШ і тренувальна база у Карпатах – за кошти державного бюджету. Таким чином, Львівська область додатково отримає 100 млн грн на розвиток, в першу чергу, дорожньої інфраструктури у Карпатах до того місця, де постане тренувальна база для Національної збірної з баскетболу. Важливо, що на цій базі ми пропонуємо облаштувати можливості для занять різними видами спорту. Така база у Львівській області вкрай необхідна», – цитує слова голови прес-служба Львівської ОДА.

М.Костюк наголосив на тому, що ця споруда після проведення чемпіонату буде використовуватися для змагань з різних видів спорту, а також там планують проводити різноманітні  культурно-освітні заходи та концерти.

За його словами, під  час проведення організаційного комітету у Києві було досягнуто принципової домовленості,  що при підготовці до «Євробаскету-2015» буде використовуватися принцип державно-приватного партнерства: щоб споруди ефективно використовувалися, а навантаження на державний бюджет було максимально знівельованим.

Як повідомив Михайло  Костюк, при підготовці до «Євробаскету -2015»  додатково в місті Львові буде збудовано сучасну дитячо-юнацьку спортивну школу для підготовки і занять дітей баскетболом, яка споруджуватиметься  за кошти державного бюджету. Крім того, у Карпатах на території Львівської області буде збудовано сучасну багатофункціональну тренувальну базу для Національної збірної України з баскетболу.

Керівник області звернувся  із проханням до депутатського корпусу  Львівської міської ради офіційно визначитися  із кількома варіантами земельних ділянок  для будівництва баскетбольної  арени, щоб експерти та фахівці, які  працюють цього тижня у Львові, могли прийняти технічне і технологічне рішення, котрий із цих варіантів земельних ділянок є найбільш оптимальним для будівництва.

«Термін у нас не такий великий, а вимоги ФІБА є чітко регламентованими і безумовними до виконання. Від  нас потрібно знайти декілька варіантів можливої будови баскетбольної арени у Львові,  а сигналом для прийняття остаточного рішення буде експертний висновок будівельників, інженерів та спеціалістів ФІБА, які будуть опрацьовувати і вже опрацьовують наші варіанти».

Голова Львівської  ОДА також наголосив, що позиція депутатського корпусу Львівської міської ради «є надто конструктивною, однак, перш за все, потрібно зважати на технічні вимоги».

«Для будівництва баскетбольної арени нам потрібно 4-5 га землі для розміщення не тільки самої арени, але й усіх об’єктів, які передбачені технічними вимогами. Також потрібна наявність на цій ділянці комунікацій та здорової транспортної і бізнесової логістики», – зазначив М.Костюк.

За йогословами, арену слід здати до 1 січня 2015 року. «Здача об’єкта за вимогами ФІБА повинна відбутися до 1 січня 2015 року, а перед цим баскетбольна арена  повинна пройти апробацію. Я абсолютно  переконаний, що цей план реальний до виконання, – сказав М.Костюк.

Михайло Костюк  додав, що на наступному тижні Львівська ОДА оприлюднить для ЗМІ та громадськості комплексний календарний план заходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *