ОСТАННІ НОВИНИ

Chevron може відмовитися від видобутку сланцевого газу на Львівщині?

|

Американська компанія Chevron оптимістично оцінює перспективу підписання з Україною угоди про видобуток сланцевого газу, але вважає, що переговори не можуть тривати вічно. Про це сказав регіональний представник Chevron Пітер Кларк в інтерв`ю Reuters.

“Якщо переговори не призводять до угоди через рік, півтора чи два роки – не знаю за який час – одна або інша сторона втрачає терпіння і говорить: здається, у нас не вийде домовитися, давайте не будемо витрачати час”, – зазначив Кларк.

Нагадаємо, Chevron стала переможцем конкурсу на розвідку та освоєння Олеського родовища на заході України. Однак компанія поки не може подолати один з необхідних законодавством підготовчих етапів – отримати згоду рад Львівської та Івано-Франківської областей, на території яких знаходиться Олеський родовище і де проект зіткнувся з жорсткою критикою місцевих політиків і захисників навколишнього середовища.

Підписання угоди про розділ продукції дозволило б Chevron почати розвідувальне буріння на родовищі, щоб оцінити потенційні запаси і ризики для навколишнього середовища.

За словами Кларка, він і найняті Chevron фахівці провели зустрічі з жителями, щоб розвіяти страхи з приводу шкідливого впливу видобутку сланцевого газу на природу, розповісти про розвиток інфраструктури і створення сотень нових робочих місць при реалізації проекту.

“Ми хочемо, щоб населення західної України підтримував цей проект, інакше для нас буде практично неможливо працювати там”, – сказав Кларк. На питання, чи буде підписано угоду до кінця року, він відповів: “Я не знаю”. “У якийсь момент мій бос, його бос, все, включаючи голову і акціонерів, скажуть: якщо немає прогресу, повертаємося додому, вистачить витрачати гроші на те, що нічим не закінчиться”, – скала Кларк.

Одночасно він зазначив, що є багато ризиків в цьому проекті. “Перший і найочевидніший – достатньо там газу, щоб бути добувати його в комерційних обсягах”, – сказав Кларк.

РБК-Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *