ОСТАННІ НОВИНИ

Сех просить урядовців відремонтувати дорогу Броди – Радехів – Червоноград

|

Народний депутат України від ВО “Свобода” Ірина Сех просить включити автомобільну дорогу Броди–Радехів–Червоноград у план робіт з капітального ремонту доріг у 2013 році за кошти державного бюджету, передбачені в Державному агентстві автомобільних доріг України на розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування. Про це йдеться в її депутатському зверненні до віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Про це повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначає Ірина Сех, дорога Броди–Радехів–Червоноград перебуває в аварійному стані, асфальтне покриття практично відсутнє. Це призводить до того, що транспортні засоби змушені їздити узбіччями, де рухаються пішоходи, або виїжджати на смугу зустрічного руху, що може призвести до дорожньо-транспортних пригод. Перевізники відмовляються здійснювати перевезення пасажирів, жителі Радехівського району не мають можливості добиратися до місця праці, навчання та інше.

“За інформацією Служби автомобільних доріг у Львівській області капітальний ремонт на дорогах як державного, так і місцевого значення загального користування не проводився понад 30 років, – йдеться у зверненні. – Так, капітальний ремонт на ділянці Лопатин–Червоноград вищезазначеної дороги відбувався в 1961-1963 роках, а на ділянці Радехів–Лопатин – у 1963-1966 роках.

Останніми роками значно збільшилась інтенсивність руху великовагового і великогабаритного автотранспорту на всіх дорогах області, у тому числі і на дорогах Радехівського району, які не розраховані на таке навантаження, що призводить до інтенсивного руйнування дорожнього покриття. Незважаючи на це,  за роки Незалежності України, кошти на капітальний ремонт дороги Броди–Радехів–Червоноград не виділялися. За цей період було проведено лише капітальний ремонт дороги у селищі Лопатин (2000 рік) та поточний (ямковий ремонт) ділянки дороги довжиною5 кілометрів(2011 рік).

Незважаючи на подання заявок Службою автомобільних доріг у Львівській області до Укравтодору щодо капітального та поточного ремонту окремих ділянок дороги Броди–Радехів–Червоноград у 2011 році розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 квітня 2011 року №325-р зазначені об’єкти не включені в план робіт з капітального та поточного ремонту на 2011 рік”.

Ірина Сех просить віце-прем’єра сприяти включенню автомобільної дороги Броди–Радехів–Червоноград в план робіт з капітального ремонту доріг у 2013 році за кошти державного бюджету.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *