ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати затвердили Програму енергозбереження на 2013 – 2016 роки

|

Депутати Львівської обласної ради затвердили Програму енергозбереження для населення Львівщини на 2013 – 2016 роки, інформує прес-служба Львівської облради. На реалізацію Програми з обласного бюджету у 2013 році планується виділити 2, 9 млн грн.

Відповідно до цього рішення, депутати доручили обласній державній адміністрації передбачати фінансування Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки в обласному бюджеті, здійснювати координацію робіт щодо виконання Програми, а також інформувати обласну раду про стан її виконання за підсумками півріччя та поточного року.

Програма енергозбереження для населення діяла у Львівській області упродовж 2009-2012 років і виявилася досить ефективною та успішною. У рамках її реалізації вперше в Україні розроблено ефективний механізм стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів, який планується продовжити на 2013-2016 роки. За цією Програмою обласний бюджет відшкодовує позичальникам 15 відсотків річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження, та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи, орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії. Відшкодування відсотків за кредитами здійснюється на впровадження енергоощадних заходів. Упродовж терміну дії попередніх програм (2006-2012 роки) населення отримало майже 10,5 тис. кредитів на загальну суму понад 81 млн грн, компенсаційні виплати за якими становили 8,9 млн грн. Уже зараз подано на понад 200 тис. грн заявок на відшкодування відсотків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *