ОСТАННІ НОВИНИ

Житель Львівщини намагався вивезти понад 146 тисяч доларів США

|

У міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Смільниця – Кросцєнко» працівники Львівської митниці вилучили рекордну суму валюти у громадянина України. Про це інформує прес-служба Львівської митниці.

25-річний львів’янин прямував до Польщі легковим автомобілем як пасажир. Для перетину кордону він обрав смугу спрощеного митного контролю «зелений коридор». Але його знервована поведінка викликала підозру у митників, які вивели автомобіль у місце для поглибленого огляду.

Під час огляду цього транспортного  засобу було встановлено, що пасажир автомобіля переміщує 146 650 доларів США.

Фізичні особи-резиденти України мають право вивозити за кордон суму, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро. Якщо сума перевищує вказаний еквівалент, необхідне подання документів, які підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ). Таких документів громадянин для митного  контролю не надав, а отже, порушив встановлений порядок проходження митного контролю в коридорах спрощеного митного контролю. Тож кошти, які перевищували дозволену

законом суму, вилучено. За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України.

Нещодавно у Львівському аеропорту затримали українку, яка в нижній білизні ховала від митного контролю 40 тисяч євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *