ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий розпочав боротьбу з алкопопсою

|

Кампанія «Стоп алкопоп» відбуватиметься шляхом широкої кампанії. З допомогою телебачення, Інтернет, зустрічей поширюватиметься інформація про шкідливість споживання слабоалкогольних коктейлів. Головними цільовими групами будуть як самі підлітки, так і їхні батьки. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції мер Львова Андрій Садовий.

Мета кампанії – зупинити індустрію шкідливих слабоалкогольних коктейлів (так званого «алкопопу») в Україні.

 «Нас бентежить статистика 2012 року. Ці цифри говорять самі за себе – в 2-3 рази збільшується кількість дітей, які потрапляють в реанімацію з алкогольним отруєнням. Це не отруєння від важкого алкоголю, це отруєння від, так званої, алкопопси. Ці алкогольні напої руйнують дитину, але вони виглядають дуже красиво – гарні малюночки, зображення з дитячих мультиків, і маленькими буквами можна прочитати, що є вміст алкоголю. Хто з батьків це знає? Мало хто», – пояснив Садовий.

Завідувач реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні Ігор Лукасевич розповів, що до складу напоїв «алкопопу» входить низькоякісний алкоголь, сорбіти та кофеїн, що разом дає суміш, дуже шкідливу особливо для дитячого організму.

 «Що ми пропонуємо? Перше – це велика загальноукраїнська кампанія, яка має дати пояснення для дітей, батьків, вчителів, що це таке, яка це отрута. Друге – ці продукти є дозволеними в Україні, але тут не пише, що це алкоголь. Має бути великий напис «алкоголь». Боротись з цим треба акцизом. Я також хочу звернутись до журналістів, артистів, музикантів, щоб всі долучились до цієї кампанії», – зазначив міський голова.

Факти про алкопоп:

«Алкопоп» – поширена в світі назва слабоалкогольних коктейлів, вміст спирту в яких коливається від 1,2 до 8%. Особливість впливу таких напоїв пов`язана з тим, що вони містять у собі вуглекислий газ. Він прискорює проходження алкоголю через шлунок і його всмоктування в кишечнику, а через це швидко створюється висока концентрація алкоголю в організмі. Особливою небезпекою алкопопу лікарі вважають поєднання кофеїну та алкоголю.

Найактивнішими  споживачами алкопопу є підлітки. У віці 15 років аж 82% підлітків п’ють алкопоп. При цьому серед 14-річних ця частка складає 46%, а серед 16 та 17-річних – 55% та 59% відповідно. 25% починають вживати їх у 13-річному віці, 15% – у віці 12 років та менше!

Фото: Вголос

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *