ОСТАННІ НОВИНИ

Майже 2,5 тисяч пам’яток у Львові перебувають поза межами закону – Потюк

|

З двох із половиною тисяч пам’яток історії у Львові на обліку перебувають тільки 25 пам’яток національного значення і 15 – місцевого. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління охорони історичної спадщини Львівської ОДА Валерій Потюк.

«Міська рада повинна розуміти, що в неї є управління комунального майна, що в неї є 2,5 тисячі пам’яток  і що на обліку на сьогодні за все існування міської ради стоїть аж раптом 20 пам’яток національного значення і 15 пам’яток місцевого значення. Тобто 2465  пам’яток є поза межами закону», – наголосив чиновник.

На його думку, управління охорони історичного середовища міської ради  не виконує покладені на нього функції, бо за 4 останні роки в центрі Львова зафіксували 147 об’єктів самовільного будівництва.

«Управління охорони історичного середовища має  за законом цю спадщину охороняти. То вони мають по 15 разів на день бути в міліції і писати щодня заяви зранку до вечора. А не надавати.. Ми маємо за 4 роки 147  об’єктів самовільного будівництва в центральній частині міста. У прокуратурі є перелік… Мені соромно ходити по площі Ринок. Адже управління комунального майна віддало це приміщення інвесторам, воно  ж погодило  все це. Хтось же цю ідеологію в місті провадить останніх 6-7 років?», – заявив В.Потюк.

За його словами, два тижні тому в Міністерстві культури було засідання і представники зі Львова там також були. “І всі чули, що сказав Вінграновський на закиди зі Львова. Коли мені привозять весь пакет документів, погоджений  усіма депутатськими комісіями, то які він має законні підстави це не підписати? Нема основи, бо всі зо всім згідні», – наголосив В.Потюк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *