ОСТАННІ НОВИНИ

Нардепи-свободівці вимагають в Захарченка звільнити «беркутівців»

|

Народні депутати зайшли в кабінет В.Захарченка та вимагають звільнити очільників «Беркута», які керували побиттям у Гостинному дворі, інформує прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Близько 16:30 група народних депутатів-свободівців прийшла в кабінет міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка з вимогою негайно відсторонити від виконання обов‘язків та звільнити із займаних посад полковника «Беркута» Алєксандрова та підполковника Фещука. Також народні депутати вимагають негайно провести розслідування за фактом побиття та затримання народних депутатів.

Досі у Подільському райвідділку перебуває незаконно затриманий народний депутат-свободівець Андрій Міщенко. В міліції йому сказали, що «їх не цікавить його статус, і він буде сидіти».

До райвідділку прибув заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський, аби з‘ясувати, на якій підставі затримано народного депутата та перевірити стан інших затриманих активістів. Однак міліціянти не допускають Руслана Кошулинського на територію райвідділку.

Довідка. У Гостинному дворі в Києві відбулася ще одна сутичка. Цього разу – ще кривавіша та брутальніша, ніж попередня – на активістів та депутатів Верховної Ради України напали бійці «Беркута». Застосовуючи спецзасоби, міліція та «Беркут» під керівництвом Фещука, Бойка та Алєксандрова брутально били громадян та народних депутатів. Так, у свободівця Сергія Бойка сильно розбите обличчя, у Михайла Кублія зламаний ніс. Серйозних травм зазнали народні депутати-свободівці Олег Гелевей, Андрій Іллєнко, Юрій Сиротюк. Народного депутата-свободівця Андрія Міщенка в порушення Закону України «Про статус народного депутата» затримали та кинули в автозак. Докладніше тут
Фото: Олександр Проценко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *