ОСТАННІ НОВИНИ

Кредиторська заборгованість на Львівщині сягнула 90 мільйонів гривень

|

У 2013 році кредиторська заборгованість за минулий рік зросла у 2,2 раза й становить 90,5 млн гривень. Про це повідомив 18 лютого на прес-конференції голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, інформує прес-служба ЛОР.

«У 2012 році ми з гордістю говорили про те, що кредиторська заборгованість порівняно з попереднім роком знизилися і становила 42,5 млн. Цього року заборгованість за минулий рік зросла у 2,2 раза й сягнула 90,5 млн гривень, – зазначив Ярослав Качмарик. – Боляче, що фінансування Програми обласного конкурсу мікропроектів місцевого розвитку, яку ми вважаємо гордістю області, переведено в казначейську заборгованість на суму 2 млн 148 тис. грн. Майже 20 районів не отримали субвенцію місцевим бюджетам, це при тому, що вони самі дотримали умов співфінансування проектів з місцевих бюджетів. Є програми, які повністю перейшли в кредиторську заборгованість, наприклад Програма підтримки підприємств АПК через механізм здешевлення кредитів. Сума заборгованості становить 1млн 781 тис. грн з 1,8 мільйона гривень, передбачених на фінансування. Велика казначейська заборгованість перед закладами культури і мистецтва – на катастрофічну суму понад 4 млн гривень, недофінансовано соціальні заклади, зокрема, будинки-інтернати для людей похилого віку на 783 тис. грн.».

Депутат наголосив, що зараз спостерігаємо за ситуацією, коли єдиний казначейський рахунок використовують для латання дір в бюджетах різних рівнів, коли з державного бюджету не фінансуються видатки на забезпечення делегованих повноважень місцевих рад, коли використовують кошти обласних бюджетів на фінансування інших заходів. «Фінансово-кредитна система в Україні перебуває в катастрофічному стані, який загострює те, що всі акумульовані кошти йдуть на погашення дефіциту Пенсійного фонду, який за минулий рік зріс на 30 млрд гривень», – додав Я.Качмарик.

Нагадаємо, що одне із найважливіших питань наступної сесії обласної ради, яка відбудеться 19 лютого, – внесення змін до показників обласного бюджету Львівської області на 2013 рік з метою погашення кредиторської заборгованості та проведення розрахунків за виконані та неоплачені на кінець 2012 року роботи.

             

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *