ОСТАННІ НОВИНИ

Луценка залишили сидіти в колонії

|

Апеляційний суд Чернігівської області залишав Юрія Луценка за ґратами відбувати покарання.

Як повідомляє керівник прес-служби “Народної самооборони” Лариса Сарган у Facebook, його апеляцію на аналогічне рішення Менського райсуду залишили без задоволення.

“Ухвала: У суду всі аргументи захисту безпідставні. Суд бере до уваги “відмову” Луценка від лікування у Бучанській тюрмі”, – цитує Українська правда прес-секретаря “Народної самооборони”.

“Колегія не знайшла підстав! Сидіти далі!!! Апеляцію залишити без задоволення!”, – повідомляє Л.Сарган.

Як зазначив Луценко у ході засідання Апеляційного суду, його випустять із колонії за два дні до смерті, – аби за труну платив сам. Слова Луценка наводить Лариса Сарган, пишуть «Коментарі».

«Лікар Волкова з в’язниці, якій слід писати дисертацію з анатомії, вирішила, що цироз переріс у поліп, який мені видалили. З 30 серпня 2011 року у мене діагноз – початкова стадія цирозу, спростувань немає. Є документ про хвороби, наявність яких унеможливлює перебування за ґратами. Для чого державі публікувати такий список? Щоб звільнити за два дні до смерті, аби за труну платив сам?! Де гуманізація кримінального права? Ухваліть чесне рішення, у вас є на столі документи», – заявив Луценко в ході розгляду апеляції.

У свою чергу суддя запитав, чи вважає себе Луценко хворим саме з серпня 2011 року, на що той відповів ствердно.

«У результаті ненадання мені лікування після голодування, чим я захищав свої права, я отримав такі тяжкі хвороби. У Менській колонії лікування мені не надавали й не пропонували», – зазначив Луценко.

При цьому суддя запитав про Бучанську колонію, де є лікарня для засуджених. «Лікування печінки вимагає щонайменше півроку, а у нас так довго не дозволять лежати в клініці. У мене ж підозра на внутрішню кровотечу, але реакції немає. Лікувати печінку у в’язниці немає можливості», – підкреслив Луценко.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *