ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська область вкрала «Арсенал» у Львова - Косів

|

Заступник міського голови Львова Василь Косів заявив, що музей «Арсенал» було вкрадено у міста «громадою області» наприкінці минулого року. «Треба починати з того, що «Арсенал» було вкрадено у громади Львова громадою Львівської області. Міський оборонний мур, який будували городяни, він завжди був  на балансі Львівської міської ради і якимось чудом область оформила на себе право власності», – сказав він.

За словами Косіва, саме після того, як наприкінці минулого року обласна громада стала власником «Арсеналу», розпочалися ці історії зі здачею історичної пам’ятки в оренду.

«Тому що тільки після цього відбулося погодження цієї оренди в області, бо місто не давало згоди і відповідно на реконструкцію цього приміщення міське управління не давало жодного дозволу. Є підпис управління охорони історичної спадщини ЛОДА і є погодження з Міністерства культури», – заявив В.Косів.

За словами Косіва, деякі забудовники, як варвари нищать пам’ятки без жодних погоджень. З ними борються, але  без спеціальної архітектурної поліції це явище побороти складно. Адже поки що міліція не надто схильна реагувати на такого штибу порушення, що показав випадок на Вірменській, 30.

Інший бік – це випадки, коли згоду на роботи  не дають у Львові, зате її певним чином можна отримати у Києві, каже заступник міського голови.

За словами Косіва, прикладом такого підходу може бути ідея будівництва багатоповерхового буднику на Замковій горі – місто проти, а представники обласної влади та з Києва це погоджують. Така самі історія з площею Ринок, 10 .

«В ринковому кварталі збудували новий будинок на Староєврейській. Це не жарти, це цілком новий будинок у середньовічному кварталі. Місто категорично заперечувало, а міністерство культури погодило. Доки будуть такі ходи та схеми працювати в міністерстві, доти ми будемо мати єдиний засіб – проливати світло на все це, бо переконаний – щурі бояться світла. Щоби всі бачили всі підписи і хто що  робить», – наголосив Косів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *