ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині почали ремонти автодоріг загального користування

|

Обсяг доведеного фінансування на поточний ремонт та експлуатаційне утримання автодоріг загального користування у Львівській області становить 147,5 млн.грн. при мінімальній потребі 297,4 млн.грн. Про це повідомив перший заступник начальника служби автомобільних доріг у Львівській області Василь Баранович сьогодні, 18 лютого, на апаратній нараді під керівництвом першого заступника голови Львівської ОДА Богдана Матолича. На нараді розглядалось питання щодо ремонту та збереження покриття автодоріг області, повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Як проінформував Василь Баранович, після зимової експлуатації було проведено попереднє обстеження стану автодоріг, за результатами якого ДП «Львівський облавтодор» розпочав роботи з ліквідації аварійної ямковості піщано-щебеневою сумішшю на автомобільних дорогах загального користування.

За його словами, очікувані обсяги виділення бюджетних коштів у 2013 році не дозволяють забезпечити радикальне покращення техніко-експлуатаційного стану усіх ділянок мережі доріг загального користування, які потребують невідкладного ремонту. Тому Службою автомобільних доріг у Львівській області складено перелік пріоритетних напрямків виконання робіт у 2013 році та встановлено графік виконання ремонтних робіт у два етапи. Перший етап передбачає ліквідацію аварійної ямковості холодним асфальтобетоном та щебеневими матеріалами на суму 1,2 млн.грн. Другим етапом планується проведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах загального користування гарячими асфальтобетонними сумішами.

Перший заступник голови облдержадміністрації Богдан Матолич наголосив, що проведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах області перебуватиме на постійному контролі.

«Ми періодично повертатимемось до вирішення цього питання, тому що ситуація тут дійсно складна», – додав він.

Нагадаємо, що мережа автомобільних доріг загального користування Львівської області становить 8 378,7 км.

Окрім цього, під час наради присутні також розглянули можливості формування оптимальних схем і графіків руху великотоннажних транспортних засобів під час виконання ремонтних робіт. Зокрема, було повідомлено, що на виконання рішення Прем’єр-міністра України від 06.02.2013 року № 10 розроблений та затверджений спільний «План маршрутів можливого об’їзду автомобільних доріг загального користування Львівської області (в т.ч. великовантажним транспортом) під час проведення поточного середнього ремонту у 2013 році».

Рух великовантажного транспорту під час ремонту доріг у зимово-весняний період дозволено здійснювати тільки в світловий період доби.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *