ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівводоканал» відновлює гідранти для протипожежного водопостачання

|

 Для налагодження якісної роботи протипожежного водопостачання «Львівводоканал» торік відновив 292 гідранти. Технічний  стан гідрантів завжди був болючим питанням і для фахівців Водоканалу, і для служб МНС, адже від їх справності залежить час ліквідації пожеж, життя і здоров’я населення, повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Щороку водоканалівці  спільно із пожежниками проводять  обстеження усіх вуличних гідрантів. За підсумками обстеження складають план заходів щодо встановлення нових і ремонту пошкоджених гідрантів. Загалом на вулицях міста Львова розташовано 2734 пожежних гідранти, які  забезпечуються водою з вуличних водопровідних мереж.

 «У центральній  частині міста маємо на обслуговуванні гідранти, встановлені ще за часів  Австро-Угорщини. Часто «колекціонери  металів» викрадають кришки гідрантів  еліпсного типу.  Ми їх відновлюємо, ремонтуємо пошкоджені, засмічені, із заниженими стояками і зірваними штоками», – розповів головний інженер Валентин Вольський.

За словами Вольського, торік вдалося повністю виконати план заходів та відновити втричі більше гідрантів, ніж у попередні роки. Так, у 2011 році відремонтували – 65 штук, а у 2012 р. – 292 гідранти.

Вартість кожного нового гідранта обходиться Водоканалу у 1700 грн. Усього ж цьогоріч комунальники планують міняти близько 18 гідрантів щомісяця.

Довідка

Відповідно  до нормативних документів, пожежні  гідранти повинні розміщуватися  на магістралі через кожні150 метрів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *