ОСТАННІ НОВИНИ

Під час екскурсії «Чудо поїздом» діти можуть слухати аудіоказку про Львів

|

«Чудо-поїзд» пропонує нову послугу для наймолодших. Протягом екскурсії діти можуть слухати аудіоказку «Пригоди львівських ельфів». Відтак, поринути в історію Львова разом з казковими ельфами та тролями можна вже сьогодні, інформує прес-служба Львівської міськради.

14 лютого у львівському «Чудо поїзді» з’явилася нова послуга – казка. Маленькі гості та мешканці міста матимуть змогу послухати загадкову історію про львівських ельфів. Казку дітям розповідають зірки українського шоу-бізнесу. У той час, коли батьки пізнаватимуть історію старовинного Львова, їхні діти, у навушниках, слухатимуть казку «Пригоди львівських ельфів». Як зазначають організатори, це чудова нагода провести час на екскурсії разом із непосидючими дітлахами.

«Десь наприкінці літа мені прийшла думка зробити щось дітей, щоб цікаво було і дорослим, і наймолодшим. Діти приводитимуть батьків, які отримають цікаву екскурсію, а самі не нудьгуватимуть, бо слухатимуть казку. На щастя, вдалося підібрати дуже добру команду для втілення цієї ідеї. Достатньо оперативно, за три місяці, все було написано, зроблено і втілено. Всі дуже задоволені. Найбільший внесок зробила Марічка Крижанівська, яка написала казку. Коли твір був готовий, ми зустріли Романа Зайця, якому це дуже сподобалося, і який запропонував записати це так, як ще ніхто ніколи не чув. Це була друга частина проекту – зі спецефектами, зі Скрябіним, з гуртом «Ot Vinta». Вийшло просто неймовірно», – говорить Лев Підлісецький, керівник проекту «Чудо Тур».

«Розповідає» казку своїм маленьким гостям сам Чудо поїзд. Він «просить» дітей бути слухняними і гарно поводитись під час екскурсії, адже їм випала нагода потрапити у казкову подорож. Над казкою працювали відомі шанувальники Львова. Автор казки – дитяча письменниця Марічка Крижанівська. Вона озвучила головну героїню Ію. Редагував тексти і надавав цінні поради історик, знавець Львова Ілько Лемко. Хлопчика Максима, головного героя казки, начитав 10-річний Максим Туркевич. А голоси тролів озвучили Кузьма Скрябін та лідер гурту Ot Vinta Юрій Журавель.

«Львів надихає. Це таке містичне місце, яке зберігає купу легенд, купу казкових історій. Я взагалі хотіла, щоб з’явився такий «казковий» туризм, щоб до Львова приїжджали за казками, за таким настроєм, за позитивом. Бо коли йдеш львівськими вулицями і справді починаєш вірити, що на дахах львівських кам’яниць живуть ельфи, в підземеллях живуть тролі, і вони між собою не дуже товаришують. Зате і одні, і другі люблять людей», – ділиться Марічка Крижанівська, дитяча письменниця, автор казки.

Головні герої казки – ельфійка Ія та хлопчик Максим. Вони знайомляться під час екскурсії у Чудо поїзді. У ельфійки біда – її брата Індіса викрали злі тролі. Друзі мандрують Львовом на чарівному «Чудо поїзді» у його пошуках. Під час подорожі Ія розповідає деякі факти з історії старого міста. Біля Оперного театру вони потрапляють у підземне царство тролів, де їх чекають неймовірні пригоди.

«Мені дуже сподобалося. Ми записувалися приблизно два тижні, під час моїх зимових канікул. Все було класно. Я повністю прочитав казку, мені дуже сподобалося. Це казка про те, як викрали брата ельфійки Індіса. І Максим разом з Ією рятували його від тролів», – розповідає Максим Туркевич, начитувач головного героя аудіоказки «Пригоди львівських ельфів».

Запис здійснили працівники студії M-joy. Звукорежисер Мар’ян Діртин старанно ліпив шматочки захопливої історії в одне ціле, а керівник студії – Роман Заяць став голосом «Чудо поїзда» у казці.

«Будь-яким таким ініціативам ми дуже радіємо. Робити на кожен день аудіопродакшн деколи сумно. А коли є такі гарні речі, то це одразу «підсмикає». Тобто, хочеться долучитися певним креативом. Ми загалом спеціалізуємося на будь-якому аудіопродакшні. Але от такий, як ми називаємо, «театр присутності» дуже захоплює. Бо радіо – це театр уяви, а коли ти їдеш, бачиш, слухаєш, – це набагато приємніше», – каже Роман Заяць, керівник M-joy Radio.

А спеціально для львів’ян «Чудо поїзд пропонує постійні знижки. «Щоб львів’яни мали можливість покататися «Чудо поїздом», і щоб, зокрема, їхні діти, для яких це буде дуже цікаво, послухали цю казку, ми запроваджуємо постійно діючу знижку. Ми пропонуємо знижку: 30% для дітей та 20% для дорослих на всі екскурсії, починаючи від 14 лютого. В першу чергу, це спрямовано на те, щоби зацікавити львів’ян приходити з дітьми на екскурсії. З’являються нові думки, як розвивати цей проект, так що далі буде», – додає Лев Підлісецький.

Довідка

ТзОВ «Чудо Тур» – компанія, що організовує щоденні регулярні екскурсійні тури Львовом, популяризує раніше маловідомі вулиці, площі, пам’ятки, церкви за допомогою унікальних маршрутів, які охоплюють все найцікавіше, що є у Львові.

«Чудо поїзд» вже став одним із символів Львова та отримав численних фанів у місті, в Україні та світі. Сьогодні для екскурсії «Чудо поїздом» доступно 7 мов: українська, англійська, польська, російська, німецька, італійська та французька.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *