ОСТАННІ НОВИНИ

На сесії облради винесуть питання про кризову ситуацію на ДП "Львіввугілля"

|

Комісія Львівської обласної ради з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку підтримала пропозицію голови комісії Михайла Задорожного винести на сесію питання про кризову ситуацію на державному підприємстві “Львіввугілля” та звернутися з цього приводу до прем’єр-міністра Миколи Азарова. Таке рішення члени постійної депутатської комісії ухвалили на своєму засіданні 14 лютого, інформує прес-служба ЛОР.

Як йшлося на засіданні комісії, ситуація, що склалася у зв’язку з неефективним управлінням державним підприємством «Львіввугілля», призводить до збитковості підприємства, втрати робочих місць у регіоні та нарощування безнадійних боргів перед державою, зокрема перед Державним підприємством «Вугілля України», Державною податковою службою, Пенсійним фондом України.

Станом на кінець 2012 року заборгованість ДП «Львіввугілля» лише перед ДП «Вугілля України» становить понад 90 млн. грн. Проте, фінансовий та господарський стан підприємства свідчить, що заборгованість підприємства є безнадійною та відсутні будь-які умови для її погашення. Заборгованість підприємства перед Державною податковою службою з податків та обов’язкових платежів становить 450 млн. грн., що негативно позначається на господарській діяльності та призводить до блокування рахунків підприємства, неможливості проведення фінансових операцій, прийняття необхідних оперативних рішень тощо. А постійна заборгованість ДП «Львіввугілля» за електроенергію спричиняє постійне відключення електропостачання всієї структури підприємства і як наслідок їх зупинку. Попри це, керівництво ДП «Львіввугілля» не вживає заходів щодо виходу з кризової ситуації.

Депутати пропонують звернутися до уряду щодо необхідності кадрових змін на ДП “Львіввугілля” та вжити ефективних заходів для виведення підприємства з кризи.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *