ОСТАННІ НОВИНИ

Хруставчук працює в унісон з Садовим, – Павлюк

|

Секретар Львівської міської ради Василь Павлюк вдруге відкидає закиди з боку голови Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдана Хруставчука щодо «особистої зацікавленості у питанні забудови парку Снопківський». Окрім того, В.Павлюк каже, що готовий до особистої дискусії з Б.Хруставчуком. про це секретар ради розповів у коментарі «Львівському порталу».

«Пан Хруставчук працює в унісон з міським головою – це моя точка зору. Останнім часом я побачив з його боку нападки на мене, як секретаря ради. Чи це нова домовленість, чи вже давніше працювали з міським головою – мені невідомо. Однак мені дивно, чому пан Хруставчук зацікавився моєю скромною персоною. Є посада секретаря ради і є прізвище, я не знаю чи він нападає особисто на Павлюка чи на секретаря ради. Хай пояснить, що він хоче. Я зрештою готовий зустрітись з будь-ким, навіть з Хруставчуком. Мій телефон є відомий, кабінет відкритий. Хай приходить, ми подискутуємо особисто і не обов’язково для цього підключати засоби масової інформації», – заявив В.Павлюк.

Він знову відкинув звинувачення щодо особистих зацікавленостей у справі Снопківського парку. «Щодо голосування на засіданні виконавчого комітету. Повторю, виконком розглядає план території, дає дозвіл на розроблення, а затверджує сесія міської ради. Відтак і ті дозволи, що надав виконавчий комітет має ще затверджувати сесія міськради. З 1 січня вступив у дію закон, який регламентує, що не надається в оренду, ні відчужується, не проводяться жодні зміни цільового призначення жодної земельної ділянки без детального плану території. Тому кожне місто, село, орган місцевого самоврядування зобов’язані розробити детальні плани території. Що ми зараз й робимо. Якщо цього не зробити, то зупиняється повністю життя міста. А Хруставчук огульно з плеча хоче звинувачувати тих чи інших політиків. Я завжди голосую тільки за те, що бачу. Уважно читаю і тоді лише голосую – це моя особиста позиція. Щодо парку Снопківський, я однозначно підтримую позицію свого однопартійця Горона і однозначно підтримую ту позицію, задекларовану ВО «Свобода». Я чітко дотримуюсь рішень партії. Якщо у Хруставчука в партії інша ситуація, то його справа. У нашій партії є однозначна спільна позиція щодо парків, щодо тих чи інших  територій, які не можна забудовувати, які не можна відчужувати», – заявив В.Павлюк.

Не вбачає  свободівець  порушень і щодо голосування в іншому парку – «Знесіння». 

«Щодо «Знесіння», я не вважаю,  що моє голосування суперечило закону. Якщо суд чи інші органи знайшли зауваження і прийняли певне рішення, я звичайно буду виконувати рішення суду, якщо там були порушення. Але не вважаю, що порушення були допущені з боку депутатів чи безпосередньо з мого боку. Усі матеріали, які подаються на розгляд сесії, подаються виконавчими органами. Чиновник, який подав неправдиву інформацію депутатському корпусу повинен нести відповідальність», – додав він.

Також секретар міськради прокоментував закиди про ймовірну зміну партії. «Я з 1993 року є членом ВО «Свобода» і надалі не збираюсь міняти партійність. А Хруставчук, якщо перескакує  з однією до іншої партії – це його особисте життєве кредо. Мене воно не цікавить», – каже В.Павлюк.

Нагадаємо, голова Львівської обласної організації «Молоді регіони» Богдан Хруставчук дав відповідь на заяву  секретаря Львівської міської ради Василя Павлюка, який відкидає звинувачення у своїй причетності до незаконних забудов у Львові, зокрема і парку «Снопківський».

Зокрема у повідомленні сказано: «Василь Павлюк так і не роз’яснив своєї офіційної позиції щодо забудови Снопківського парку, а заховався за плечі свого однопартійця Василя Горона, який постійно зустрічався з громадою, що відстоювала Снопківський парк. Такі дії секретаря ЛМР дають підставу підозрювати його в особистій зацікавленості у питанні забудови парку».

Як вказано у повідомленні, Богдан Хруставчук переконаний, що узгодженість дій В.Павлюка з позицією чиновників міської ради, зокрема А.Садового, щодо забудови Снопківського парку та спроби забрати тренувальні поля у дітей, дає підставу поцікавитися: яким номером на наступних виборах у списку партії Андрія Садового «Самопоміч» буде йти Василь Павлюк?

Він також зазначив, якщо б пан Павлюк уважно прочитав те, за що він голосує, зокрема рішення щодо розробки детальних планів територій, можливо б зрозумів, що виконавчий комітет, не лише надає “ дозвіл на збір матеріалів ”, як хибно вважає секретар ЛМР, а й надає дозвіл на розроблення детального плану території місця майбутньої забудови.

«Хто як не секретар Львівської міської ради повинен уважно вивчати кожне слово, кожну схему території можливої забудови, адже він отримує заробітну платню за рахунок платників податків, простих людей, території і парки яких він разом з мером намагається нахабно відібрати», – наголосив Богдан Хруставчук.

Громадський діяч нагадав, що саме Василь Павлюк та окремі представники ВО «Свобода» ще у 2007 році проголосували за будівництво на території парку «Знесіння». І тільки нещодавно суд повернув парк громаді Львова.

«Львів – не село, – як одного разу на виконкомі зазначив В.Павлюк, – а величезна історична цінність та надбання українського народу, яке він чомусь вперто намагається перетворити на будівельний майданчик», – підсумував політик.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *