ОСТАННІ НОВИНИ

Цьогоріч у Львові вже склали 15 протоколів щодо продажу алкоголю після 22 год

|

У Львові вже близько трьох років діє заборона продажу алкоголю після 22:00 год. Однак не всі підприємці виконують відповідне рішення виконкому. На цьому наголошує директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, інформує прес-служба ЛМР.

«Ця тема – не сьогоднішнього дня. Ми про це говоримо, але не тільки говоримо, але й  здійснюємо певні речі впродовж більш, ніж трьох років. Спочатку ми ініціювали обмеження продажу в МАФах, не знайшли порозуміння. Потім ініціювали обмеження продажу алкоголю та тютюнова них виробів біля навчальних закладів, також не знайшли порозуміння. Всі рішення і ухвали, які були прийняті, були скасовані та опротестовані.

Наступним було рішення про обмеження продажу алкоголю у всіх закладах торгівлі, окрім закладів громадського харчування, після 22:00. Тобто це не є нове рішення. Всі підприємці і всі представники великого бізнесу з цим рішенням ознайомлені», – зазначала чиновниця.

За словами Ірини Кулинич, з 2010 року до січня 2013 року було проведено 770 рейдів, до яких були залучені представники міської ради, районних адміністрацій та правоохоронних органів. З 770 рейдів протоколи були складені у 435 випадках. Тільки в січні цього року їх було складено 15. Загалом за 2012 рік було стягнено штрафів на 183 тис. грн.

«Насправді  причина є в тому, що рішення прийнято, воно працює, але чомусь є ряд підприємців, які дозволяють собі його порушувати. Невже з 10:00 до 22:00 не вистачає часу здійснити тут чи іншу діяльність? Великі супермаркети не здійснюють продаж алкоголю. Минулі роки були такі порушення, але ми знайшли порозуміння з представниками великих супермаркетів. Натомість ряд підприємців малого і середнього бізнесу не виконують цього рішення», – додала Ірина Кулинич.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *