ОСТАННІ НОВИНИ

Дубневич шукає кошти на містобудівну документацію в Держбюджеті

|

Депутат Верховної  ради України Ярослав Дубневич надіслав звернення до Віце-прем`єр-міністра України О. Вілкула з проханням знайти в державному бюджеті кошти на розробку генеральних планів населених пунктів. Про це повідомила прес-служба народного депутата.

У своєму зверненні Дубневич вказує на те, що розробка та оновлення генеральних планів, встановлення меж населених пунктів – сіл, селищ, міст районного і обласного значення є надзвичайно гострою проблемою для громад Львівської області та України загалом.

«На прикладі Львівської області, сума підтримки цих програм з  обласного бюджету є мізерною. Виходячи з потреб галузі для виконання робіт по складанню генеральних планів за рахунок коштів місцевих бюджетів для понад 1800 населених пунктів області можуть знадобитися десятки років. По суті, населені пункти, котрі не мають  розроблених генеральних планів залишаються без можливостей  інвестиційного розвитку. Ситуація, за якої більшість бюджетів є дотаційними  не дає можливостей профінансувати ці роботи з місцевих бюджетів», – наголошує  обранець.

У своєму зверненні Ярослав Дубневич зазначив, що, зважаючи на відсутність коштів у місцевих бюджетах, містобудівна галузь мала б отримувати і державну підтримку. Розміри і призначення трансфертів на такі цілі з державного бюджету України мали б корелюватися з можливостями співфінансування з місцевих бюджетів. Враховуючи програмні вимоги Бюджетного кодексу України підтримка мала б надаватися у вигляді постійно діючої бюджетної програми.

Відтак, депутат просить  Віце-прем`єр-міністра доручити відповідальним посадовим особам Мінрегіонбуду розробити Державну програму розробки містобудівної документації на 2013 – 2020 роки, яка би врахувала потреби населених пунктів на розробку генеральних планів із залученням відповідного відсотку співфінансування з місцевих бюджетів.

При розробці Державної програми розробки містобудівної документації на 2013 – 2020 роки Ярослав Дубневич рекомендує застосувати досвід реалізації Програми розроблення містобудівної документації (схеми планування територій районів, генеральні плани малих міст та селищ міського типу) у Львівській області на 2011-2015 роки Львівської області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *