ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові порушують права потерпілих на підприємствах

|

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Львові порушує законодавство, повідомила прес-служба прокуратури Львова.

Усупереч вимогам закону, посадові особи Фонду несвоєчасно та не у повному обсязі призначають страхові виплати потерпілим від нещасних випадків на виробництві. Виявлено й факти, коли травмовані, серед них також інваліди, не забезпечувались засобами реабілітації та медикаментами.

Як вказують у прокуратурі, основною функцією цього Фонду є відновлення здоров`я та працездатності потерпілих після виробничого травматизму, відшкодування їм збитків та надання соціальних послуг.

Водночас, працівники Фонду, які уповноважені перевіряти безпеку та умови праці на підприємствах, допускають порушення вимог законодавства про підприємницьку діяльність.

Так, планова перевірка з вказаних питань повинна тривати не більше трьох днів.Проте такі перевірки проводилися Фондом понад місяць. Зокрема,  у  ТзОВ «Львівський завод біофізичних приладів», ПАТ «Авікос», ПрАТ «Львівм’ясомолпроект», ТзОВ «Львівська Фірма «Взуття», ЛДС КБ «Топаз».

На усунення вказаних порушень прокуратурою Львова внесено подання начальнику управління виконавчої дирекції Фонду соціального  страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Львівській області з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних осіб до відповідальності.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *