ОСТАННІ НОВИНИ

Влада Львівщини просить в уряду кошти на ремонт автодороги Броди-Червоноград

|

Служба автомобільних доріг у Львівській області спільно з обласною державною адміністрацією сформувала та направила звернення на адреси віце-прем’єр-міністра України, Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України (УКРАВТОДОР) з пропозиціями щодо виділення коштів з державного бюджету на суму752,7млн грн для невідкладного виконання ремонтних робіт на автодорогах. Про це повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Ці пропозиції передбачають капітальний ремонт окремих ділянок автомобільних доріг державного значення та штучних споруд, які потребують невідкладного ремонту, а також поточний середній ремонт доріг і споруд та експлуатаційне утримання мережі доріг загального користування. Із зазначеної суми близько 120 млн грн заплановано на проведення першочергового  ремонту окремих ділянок автодороги Т-14-10 Броди-Червоноград протяжністю35,5км.

Наразі на 2013 рік з державного бюджету виділено кошти на експлуатаційне утримання автомобільних доріг в сумі 151,9 млн грн (на автодороги  державного значення –78,8млн грн та73,1 млн грн на автодороги місцевого значення). Ці кошти спрямують на ліквідацію аварійної ямковості, кредиторську заборгованість, а також на зимове утримання доріг.

Також враховуючи обмежене фінансування доріг загального користування області Департаментом житлово-комунального господарства, розвитку інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА розроблено та направлено на адресу Львівської обласної ради проект Програми фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг  на 2013-2015роки. Відповідно до нього на будівництво реконструкцію, ремонт і утримання доріг загального користування місцевого значення пропонується спрямувати57,8млн грн із обласного бюджету.

Довідка:

Автодорога Т-14-10 Броди-Червоноград – автомобільна  дорога  державного  значення, територіальна,  загальною протяжністю81,1 км. Дорога ІІІ технічної категорії. Проходить по трьох адміністративних районах: Бродівському (24,1 км), Радехівському (52,8км) та Сокальському (4,2 км).

Ця дорога була переведена з білогравійного в чорно-щебеневе покриття в середині 60-тих років минулого століття. Протягом періоду експлуатації до 1993 року на її окремих ділянках проводились поверхневі обробки загальною протяжністю55,9 км, що безумовно не достатньо для збереження автомобільної дороги в належному експлуатаційному стані.

У зв’язку з недотриманням міжремонтних термінів капітального та поточних середніх ремонтів ця дорога потребує значних капіталовкладень для проведення капітального  ремонту з частковою заміною дорожнього одягу на ділянці автомобільної дороги, що проходить територією Радехівського району в нульових відмітках (21,7км)

У 2010-2011 роках Служба автомобільних доріг у Львівській області у проекті плану ремонту автомобільних доріг загального користування Львівської області до проведення чемпіонату Європи пропонувала провести поточний ремонт автомобільної дороги Броди-Червоноград.

Однак  Кабінет Міністрів України спрямував кошти на ремонт основних напрямків до пунктів пропуску через державний кордон України.

 

Фото: pravda.lutsk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *